Bulvár

Kiállítás: Virágba öltözve

Kiállítás: Virágba öltözve

2009. június 17., szerda
Kiállítás: Virágba öltözve
virag1

Vasárnap immár harmadik alkalommal emlékeztek meg egy koncerttel Gregor Józsefről, a világhírű operaénekesről az Új Zsinagógában, és ezúttal az eseményre ellátogatók Tompai Mariann nem mindennapi virágkiállításában is gyönyörködhettek: virágruhák és zenei virágkompozíciók kínáltak a különleges látványt.

Már az első évtől kezdve összefonódott az emlékkoncert a virágokkal, a belépő egy szál virág volt, amelyet azután az énekes sírján helyeztek el. Talán ez is adta az ötletet, hogy a koncertet összekössék egy virágkiállítással is. Hat ember méretű próbababa és két modell öltötte magára

Tompai Mariann

virágkötő, a szegedi Tompai Virágszalon tulajdonosa különleges, rózsából készített ruháit. A nem akármilyen ruhaköltemény elkészítése 5-6 órát vesz igénybe - árulta el Tompai Mariann, és ez is a pillanat művészete, hiszen a virágok sajnos nem tartanak örökké, de fotón mindig megörökítik a virágruhákat. A koncerthez kapcsolódó kiállításhoz Szőregről érkeztek a rózsák, mint megtudtuk, több ezer virágra van szükség egy ilyen kiállítás megrendezéséhez. „Legelőször az indiai barátnőm kislányának szépsége ihletett meg, neki készítettem angyalszárnyat nyuszifülből. Ezt követően keresett fel egy modellügynökség, amely a képeket látva küldött hozzám modelleket, hogy nekik is álmodjak meg hasonló, növényekből, virágokból készült egyedi virágruhákat" - mesélt a virágkötő sajátos művészetének kezdeteiről. Tompai Mariann nemcsak ruhákat, hanem különféle kiegészítőket is készít virágból, elsősorban modellügynökségeknek. A rózsa mellett a borostyán, a cserszömörce, a macifül és a nyuszifül nevű növényeket használja díszítésnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.