Bulvár

"Jegelt" termés - borús kilátások

"Jegelt" termés - borús kilátások

2009. június 29., hétfő
"Jegelt" termés - borús kilátások
jegkar18

Az elmúlt hét péntekén alig egy óra leforgása alatt mintegy 40 milliméter csapadék ömlött Szegedre és környékére. A heves esőzéssel járó vihart helyenként jég is kísérte - a SZEGEDma.hu galériája azt mutatja be, milyen károkat tett az az ítéletidő a Szeged környéki kiskertekben, ahol a mindennapi zöldséget, gyümölcsöt termelik meg az emberek.

Vitáris Imre

és felesége,

Marika

elmondja: nem a befektetett munkát sajnálják, hanem azt, hogy a gyerekeknek, unokáknak szánt segítséget az idén ilyenformán nem tudják megadni. A jég itt elverte, amit lehetett: tönkrement a barack, a körte, a kukorica, sőt, még a karalábét is kettéhasította a jég. A paradicsomot száránál törte ketté, a málnát meg egyszerűen péppé zúzta. Szeptemberben a szüretelés is csak az unokák kedvéért lesz megtartva, talán lesz egy kevés must, de a bor készítéséhez kár lenne nagy reményt fűzni. A képek magukért beszélnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.