Bulvár

Több mint kétszáz Zöld Járőrt képeztek ki a Szegedi Vadasparkban

Több mint kétszáz Zöld Járőrt képeztek ki a Szegedi Vadasparkban

2009. május 5., kedd
Több mint kétszáz Zöld Járőrt képeztek ki a Szegedi Vadasparkban

Több mint kétszáz fiatal lett Zöld Járőr Szegeden egy környezettudatos magatartást kialakító program keretében - tájékoztatta kedden a program zárásaként tartott konferencia kapcsán az MTI-t az egyik képzési partner, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

Veprik Róbert

elmondta: a programra ősszel több mint kétmillió forintot nyertek az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályával, illetve Szeged és Újszentiván önkormányzatával közösen. A program célja bűnmegelőzési modellprojektek megvalósítása volt. A Zöld Járőr természetismereti szakkör révén egy fiatalokból álló, a települések természeti és épített környezetének értékeit ismerő és védelmező közösség létrehozására törekedtek. A kilenc intézmény és egy egyesület fiataljaiból szerveződött tizenegy csoport mindegyike november végétől tizenegy alkalommal vett részt a Vadaspark által szervezett természet- és környezetvédelmi foglalkozásokon. Az oktatás során egyebek közt bemutatták a fiataloknak a természetvédelmet, megismerhették az állatvédelmi törvényeket, azt, hogy milyen pusztításokat végez az ember, és hogyan lehet azt elkerülni. "Ha valaki a programban részt vett, olyan gondolkodást kaphatott, hogy valódi Zöld Járőrré lett, és olyan természetbarát szemléletet sajátíthatott el, amely az élete során a környezete előnyére válik" - hangsúlyozta a szakember. A programot a lehetőségek szerint folytatják. Így ha őszre megjelenik a következő hasonló jellegű pályázat, ismét beadják. A következőkben a tervek szerint szélesítenék a résztvevők körét, és talán sikerül minden helyi iskolához eljutni - tette hozzá Veprik Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.