Bulvár

Lelkisegély Szolgálat: Telefonos Nap

Lelkisegély Szolgálat: Telefonos Nap

2009. május 16., szombat
Lelkisegély Szolgálat: Telefonos Nap

Minden év májusában telefonos lelkisegély-szolgálatok úgynevezett Telefonos Nap - május 15. és 16-án - keretében fordulnak a nyilvánosság felé, amikor 24 órán órán keresztül fogadják azok hívását, akik úgy érzik, bajban vannak, életük problémájával nem tudnak egyedül megbirkózni. "Beszéljünk egymással" - ez a nap mottója. A 62-es és 63-as körzetszámból ingyenesen hívható segélyhívószám : 06-80-820-111. A szolgálat más napokon egyébként este héttől reggel hétig fogadja a hívásokat - tájékoztatott Szabó Zoltán, a szolgálat szervezője.

A telefonos Lelkisegély Szolgálat 1981. január 5-én indult Szegeden, azóta folyamatosan működik. Életre hívója az a magas suicid statisztikai adat volt, mely a 70-es években jellemezte ezt a térséget.

A szolgálat jelenleg este héttől reggel hétig fogadja a hívásokat.

A szolgálat hármas feladatot lát el: öngyilkosság-megelőzés, krízisintervenció és mentálhigiénés segítés. A telefonbeszélgetések alkalmasak arra, hogy a bajba jutott embert aktuális pszichés elakadásán átsegítse, felismerje saját probléma megoldását, az önálló választás szabadságát. A kliensekkel a kapcsolat a rogersi szemléletű, személyközpontú segítő beszélgetés keretében valósul meg.

A Telefonszolgálat alapelve az anonimitás:

ez védi az ügyelőt és a hívót is egyaránt. Az ügyeletet önkéntesek látják el, kiképzés és hospitálás után válnak a szolgálat tagjává.

Május 15-16-án a "Telefonos Napon" 24 órában fogadja a hívásokat. A Lelkisegély Szolgálat ingyenesen hívható segélyhívószáma 06-80-820-111.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.