Bulvár

Vandál Vasököl

Vandál Vasököl

2009. április 25., szombat
Vandál Vasököl
szegfuklub1
Bár a „Hét képe" rovat stílusában a glosszákat, humoreszkeket, ironikus dolgozatokat és tárcákat örökít meg, most mégis ez az írás egy kicsit kilóg a kakukktojás... izé... hm... szóval erősen műfajtévesztés veszélye forog fenn, még akkor is, ha a műfaj korlátait mi magunk állítottuk.

De: a portálunk szellemisége miatt sem engedheti meg, hogy más kárából csináljunk poént, viccet, hahotát. Egyrészt olcsó és faragatlan dolog is, másrészt a szerkesztőségünk is kerülhet hasonló helyzetbe (igaz, mi önmagunk kárán is szoktunk tanító kínunkban röhögni; szóval: kacsintás), ezért szimplán a tényekre és a lakossági információkra hagyatkozva egyszerűen csak beszámolunk a kép történetéről. (Amiben felfedezhető azért némi szimbolika.) Péntek hajnalban részeg vandál szélsőségesek vagy szélsőségesen vandál részegek bezúzták az Oroszlán utcai új Szegfű Klub, az MSZP Szegedi Közösségi Pontjának ajtóablakát, miközben - az egyik fültanú szerint - „a munkásököl vasököl, odacsap, ahova köll" kezdetű opust harsogták. A reggel kiérkező klubilletékes, hozzátartozó, klubházfelügyelő stb. - miután a rendőri helyszínelő már keresztet vetett az üvegre - az egyik szomszéd üzlet dolgozója szerint fennhangon kiabált, szitkozódott, hogy ugye ő megmondta, hogy fel kell szerelni azt a ... kamerát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.