Bulvár

Sátánmajom született a vadasparkban

Sátánmajom született a vadasparkban

2009. április 24., péntek
Sátánmajom született a vadasparkban

Talán a dél-amerikai esőerdők félelmet keltő viszontagságai ihlették meg az ott élő fajok felfedezőit, mindenesetre több majmot nem éppen kedves névvel illettek a konkvisztádorok lepkehálós követői. Hiszen a fehér arcú sátánmajom békés viselkedésével egyáltalán nem érdemelte ki ezt rossz érzetet keltő "megbélyegzést", az állatkert dolgozói is inkább nevezik sakinak a ritka majmot.

Most újabb taggal bővült az egzotikus majomcsalád, március 26-án született meg a legújabb saki. Bartika, a mama nem először neveli fel sikeresen kicsinyét Szegeden, erről a kifutóban élő, nagy család is tanúskodik. A fehér arcú sátánmajom a dél-amerikai esőerdők alsóbb lombkorona-szintjének lakója, főleg gyümölcsökkel, dióval, magvakkal, kisebb rovarokkal táplálkozik. Különlegességük, hogy a hím és a nőstény között olyan nagy a megjelenésbeli különbség, mintha nem is ugyanahhoz a fajhoz tartoznának. A kifejlett hímek ugyanis fekete színűek, csak az arcuk fehér. Kisebb családokban élnek, amelyek időnként állnak össze nagyobb csoportokká. A szegedi Vadaspark a nemzetközi fajmegmentési program keretében tartja ezt a fajt a sok más kuriózumot is bemutató trópusi házában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.