Bulvár

Újabb majomritkaság a Vadasparkban

Újabb majomritkaság a Vadasparkban

2009. március 23., hétfő
Újabb majomritkaság a Vadasparkban

A lisztes orrú tamarin

A napokban újabb majomritkasággal gazdagodott a szegedi Vadaspark. A kis karmosmajom, a Graells-tamarin a csuklyás cerkofnál is ritkább, nálánál is nagyobb unikum. A nemzetközi nyilvántartási rendszer adatai szerint húsznál is kevesebb állatkertben él világszerte. A cseh Jihlavából érkezett testvérpár egyik tagját a Szegedi Vadaspark később elcseréli, hogy sikeresen szaporíthassa a ritka majomfajt, remélhetőleg épp olyan eredményesen, mint rokonait, az ezüstös selyemmajmokat.

A Graells-tamarin, amely a dél-amerikai Rio Napo folyó mentén él, de megtalálható Peru, Ecuador, Kolumbia őserdeiben is, kevéssé ismert a tudomány számára. Támpontot adhatnak a közeli rokonfajokról szerzett tapasztalatok. A ritka selyemmajmok megtekinthetők a Vadaspark trópusi házában, ahol ellenőrizhetjük, valóban helytálló-e az állatkerti dolgozók leírása: a kedves, fekete kis jószágok úgy néznek ki, mintha lisztbe dugták volna az orrukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.