Bulvár

OIT: kiválóan végezte munkáját a Szegedi Ítélőtábla

OIT: kiválóan végezte munkáját a Szegedi Ítélőtábla

2009. március 20., péntek
OIT: kiválóan végezte munkáját a Szegedi Ítélőtábla

A Szegedi Ítélőtábla megfelelt a vele szemben támasztott magas követelményeknek, munkáját kiválóan látta el, különösen kiemelkedő az ügyek intézésének gyorsaságában mutatott teljesítménye - értékelte Fazekas Sándor, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyettese a táblabíróság elmúlt évi munkáját pénteken Szegeden.

Tavaly 1668 ügy érkezett a Szegedi Ítélőtáblára, 442 büntető-, 627 polgári 599 gazdasági ügy - tájékoztatta az összbírói értekezletet követően Heidrich Gábor elnök az MTI-t. Hozzátette: az elmúlt esztendőben a táblabíróság 1672 ügyet fejezett be, a lezárt peres ügyek száma 516 volt. A polgári kollégium a 2008-ban érkezett 1230 ügyből három hónapon belül 930, hat hónapon belül 265, tizenkét hónapon belül 34 ügyet fejezett be, csupán egyetlen olyan eset volt, amelyben több mint egy év után született döntés - tudatta az elnök.

Heidrich Gábor

közölte, a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumának munkája - akárcsak a polgári kollégiumé - rendkívül "időszerű" volt, az ügyek 93,2 százaléka három hónapon belül befejeződött, s csupán egyetlen olyan ügy volt, amely a táblához érkezés után egy éven túl zárult le. A Szegedi Ítélőtábla 2008-ban összesen 465 év 7 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki, emellett három esetben életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a vádlottat. Az elmúlt esztendő során egyetlen olyan rendkívüli esemény sem történt, amely megzavarhatta volna a tárgyalások menetét, az ítélkezési munkát - mondta az elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.