Bulvár

Erőszak egy szegedi iskolában - Nem állapítható meg közvetlen tanári felelősség

Erőszak egy szegedi iskolában - Nem állapítható meg közvetlen tanári felelősség

2009. január 26., hétfő
Erőszak egy szegedi iskolában - Nem állapítható meg közvetlen tanári felelősség

Az intézményben elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint nem állapítható meg a gyerekre felügyelő tanár közvetlen felelőssége az egyik szegedi általános iskolában tavaly ősszel történt nemi erőszak kapcsán - tájékoztatta Kardos János, az önkormányzat oktatási irodájának vezetője hétfőn az MTI-t.

Tuczakov Szilvána,

a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban közölte, hogy a szegedi rendőrkapitányság az elmúlt év őszén büntetőeljárást indított egy általános iskolában történt nemi erőszak ügyében. A körülmények felderítése után az eljárást lezárták, mivel valamennyi gyanúsított gyermekkorú volt. Az ügy iratait a rendőrség átadta a gyámhatóságnak. A szóvivő megerősítette: szegedi fiúk az egyik osztálytársukkal erőszakoskodtak, egy kilencéves kislánnyal.

Kardos János

elmondta, hogy az eset tavaly ősszel egy napközis foglalkozás alatt, de ez iskolán kívül, egy játszótér faházában történt. A gyerekek az építményben bújtak el, de azt, hogy ott pontosan mi történt, talán csak a rendőrségi jegyzőkönyvekből lehetne rekonstruálni - fogalmazott a szakember. Hozzátette: a diákok "konspirációjának" következtében a napközisekre felügyelő pedagógus nem volt abban a helyzetben, hogy közbe tudjon avatkozni. Azonban, ahogy a tudomására jutott az eset, jelentette azt az igazgatónak, aki belső vizsgálatot rendelt el és értesítette a rendőrséget. Az elkövetőkkel szemben a gyámhivatal eljárása még nem zárult le - tudatta az irodavezető.

Aáry-Tamás Lajos

, az oktatási jogok biztosa, aki az ügyben vizsgálatot rendelt el, az MTI-nek korábban kifejtette: a gyámhatóság a körülmények mérlegelését követően akár úgy is dönthet, hogy a kiskorúakat - veszélyeztetettségük miatt - kiemeli a családjukból és nevelésüket intézeti keretek között biztosítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.