Bulvár

„Segíts okosan” a szegedi mentőállomásnak!

„Segíts okosan” a szegedi mentőállomásnak!

2009. január 26., hétfő
„Segíts okosan” a szegedi mentőállomásnak!
Negyedmillió forintos támogatáshoz juttathatják a szegedi mentőállomást, ha interneten vagy sms-ben szavaznak rá szerda éjfélig.

Az Unilever Magyarország Kft. akciójában 13 héten át mindig 6-6 mentőállomásra lehet voksolni, és ezzel a heti 250 ezer forintos nyereményhez segíteni az ország minden részéből pályázó állomásokat. A versenyző mentőkollektívák jobb megismerése érdekében az akcióhoz készült www.segitsokosan.hu honlapon néhány adaton kívül az állomások bemutatkozása és néha megdöbbentő, mégis igaz történetek találhatók. A kezdeményezés célja, hogy segítsen a nehéz helyzetben lévő egészségügy egyik fontos tagja, az Országos Mentőszolgálat jelentőségét és értékeit bemutatni az embereknek. Ennek elemeként televíziós társadalmi célú hirdetéseket is finanszíroznak, de a cég negyedéven át a saját 17 márkáján keresztül is ezt az üzenetet fogja kommunikálni. A központi költségvetésből felújítási támogatáshoz is alig jutó mentőállomásokon dolgozók a pályázaton keresztül munkahelyük komfortosabbá tételéhez kaphatnak elsősorban segítséget.

Nyeste Zsolt

állomásvezető elmondta, hogy amennyiben Szeged nyeri el a heti különdíjat, az itt tevékenykedő mintegy száz mentődolgozó esetellátások közti pihenőidejéhez szeretnének néhány kényelmi eszközt beszerezni. A pénzből egy pingpongasztalt, egy csocsóasztalt és az elhasználódottak helyére néhány új bútort vennének, illetve a társalgóban lévő meghibásodott tévét kívánják megjavíttatni - ezeket ugyanis nehezen sikerülne más forrásból megoldani. Az állomásvezető elmondta, hogy az életmentési feladatok során szinte állandóan kiélezett helyzetben dolgozó kollégáknak segítséget jelent, ha változatosabb és igényesebb körülmények között tudnak pihenni két esetellátás között. Ez a betegek érdekét is szolgálja, hiszen a jobb hangulatban, nyugodtabban elinduló mentőszemélyzet a sérültekkel is hatékonyabban tud foglalkozni. Ha szeretne segíteni, a www.segitsokosan.hu honlap bal oldalán látható „Szavazzon a különdíjért!" menüpontban válassza ki Szegedet a versenyző állomások közül, majd jelölje meg a kép alatt található fehér négyzetben és a „Szavazok" gomb megnyomásával érvényesítse döntését! A szavazatokat nem emelt díjas sms-ben is leadhatja a kiválasztott mentőállomás képe alatt található 5 jegyű kód elküldésével a 06-20-552-4557-es számra. Szeged mentőállomás kódja: GO355.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.