Bulvár

Visszaváltható karácsonyfák Szegeden

Visszaváltható karácsonyfák Szegeden

2008. december 10., szerda
Visszaváltható karácsonyfák Szegeden

A korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is megszervezte karácsonyfabérlési akcióját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). Az ünnepek után a visszavitt fák az oktatási intézmény parkjait, a Füvészkertet és néhány városi óvoda udvarát díszítik majd.

Csütörtöktől már előjegyzésbe veszik a szervezők az igényeket, és december 18-tól lehet hazavinni a fákat. Idén is száz fenyő vár ideiglenes gazdára. A műanyag cserépbe ültetett, faiskolából származó, minőségi luc- és ezüstfenyők másfél méteresek. A bérléskor hatezer forintot fizetnek a szegediek, de aki január első napjaiban épségben visszaviszi a bérelt fát, visszakapja az ezer forintos kauciót. Eddig évente átlagosan a száz fa felét vitték vissza a bérlők, a fenyőket a fagyok elmúltát követően az egyetemi füvészkertben ültették el. A fák ligetet alkotnak az arborétumban, ahol a visszajuttatók nevét emléktábla örökíti meg. Az elmúlt évek karácsonyfabérlési akciójának köszönhetően a füvészkert belvíz miatt megritkult nyitvatermő-gyűjteményét sikerrel visszatelepítették. Az ünnepek után épségben visszavitt fák közül idén is többet kiültetnek a Füvészkertbe, felajánlják óvodáknak, illetve az egyetem területének parkosítására használják- közölték a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.