Bulvár

Szeged a Groupama Mozdulj a városért! országos verseny győztese

Szeged a Groupama Mozdulj a városért! országos verseny győztese

2008. november 27., csütörtök
Szeged a Groupama Mozdulj a városért! országos verseny győztese

Szeged nyerte az egyik biztosító társaság Mozdulj a Városért! elnevezésű országos versenyét, ezzel egymillió forintot szerzett - tájékoztatta közleményben a Groupama Biztosító Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A három éve hagyományosan megrendezett eseménysorozatban idén öt város - Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs és Szeged - versengett. Az öt városban több ezer lelkes résztvevő töltött el aktív és egészséges órákat a játékos versenyek során. Szeged az elnyert összeget a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére és biztonságosabbá tételére fordítja. A többi város teljesítményének elismeréseképp a biztosító városonként kerékpártárolókat ajánlott fel különdíjként. A cég 2006-ban indította el az egészséges életmód érdekében Zöld Mozgalmát, amellyel évről-évre megmozgatja az országot. Idén az a város kapta meg a közösségi célra felhasználható egymillió forintos fődíjat, amelyikben az összlakossághoz mérten a legnagyobb számú résztvevő tette meg az öt kilométeres távot, kizárólag emberi erővel "meghajtott" eszközzel. 2008-ban Szeged lelkes lakói mozdultak meg leginkább, így kiérdemelték a Legaktívabb város címet. Az idei verseny nem csak a kerékpárosokat vonzotta, hiszen a távot görkorcsolyával, gördeszkával, triciklivel, de akár gyalogszerrel is megtehették a résztvevők. Ez a versengők számában is megmutatkozott, hiszen a tavalyi évvel szemben mintegy harminc százalékkal nőtt a résztvevői arány Szegeden. A város 2007-ben is teljesítette már a kihívást, akkor is egymillió forinttal gazdagodott, amelyet a Játékok kertje felújítására fordított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.