Bulvár

Kedden ítélet várható a szegedi börtönőr ügyében

Kedden ítélet várható a szegedi börtönőr ügyében

2008. szeptember 29., hétfő
Kedden ítélet várható a szegedi börtönőr ügyében

A Csongrád Megyei Bíróságon kedden várhatóan elsőfokú ítélet születik a barátnője meggyilkolásával vádolt, korábban börtönőrként dolgozó szegedi férfi ügyében.

A 28 éves férfi 2003 októberétől a büntetés-végrehajtásnál dolgozott, törzsőrmesteri rangban körletfelügyelői feladatokat látott el a Szegedi Fegyház és Börtönben. A vádorat szerint a férfi 2007. augusztus 6-án elment a barátnőjéhez. Vele 2002-ben ismerkedett meg, és 2004 vége óta élt együtt, de egy hónappal korábban elköltözött tőle. A lány lakásában vacsorát készített, beszélgettek. A férfi azt gyanította, hogy különélésük idején a lány kapcsolatot létesített egy közös barátjukkal, ám ezt mindkét érintett tagadta. Az étkezés után a vádlott a konyhában magához vett egy 16 centiméteres pengéjű konyhakést, egy pólóval letakarta, s azt követően, hogy a lány távozásra kérte, harmincötször megszúrta és megvágta őt. A sérülések érintették a szívet, a tüdőt, a nyakat, azok közül tizenkettő önmagában is halálos lett volna. A férfi letakarta a holttestet, és távozott a lakásból. A vádlottat 2007. augusztus 11-én éjszaka fogták el Csongrádon, egy ifjúsági szálláson. A férfi a tárgyalás során bűnösnek vallotta magát. Mint mondta, megbánta tettét, annak elkövetésére azonban nem emlékszik. A vádlottról több, egymásnak részben ellentmondó elmeszakértői vélemény is született. A nyomozóhatóság és a bíróság által kirendelt szakértő álláspontja szerint a férfi a cselekmény során enyhe fokban korlátolt volt, személyiségzavara azonban nem éri el a büntetőjogban rögzített betegségszintet. A védő által készíttetett szakvélemény szerint a korlátozottság súlyos fokú volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.