Bulvár

Apácák a szegedi Csillag börtönben

Apácák a szegedi Csillag börtönben

2008. szeptember 11., csütörtök
Apácák a szegedi Csillag börtönben

Öt apáca énekel és táncol hétfőn a szegedi Csillag börtönben, a büntetésüket töltő fogvatartottak a vasárnapi premiert követően ajándék előadáson láthatják majd Dan Goggin világsikert aratott Apáca-pác című musicaljét az Árnyszínház produkciójában.

Bozó Bea

, a Szegedi Fegyház és Börtön sajtóreferense elmondta,

Janik László

, a darab rendezdője a hónap elején kereste fel az intézetet azzal, hogy

Márkus Judit, Papp Gabriella, Varga T. Zsuzsa, Szilágyi Annamária

és

Kürtös Petra

a Csillag színpadán is eljátszanák az öt apáca humoros történetét. Az intézet megbízott parancsnoka,

Kiszely Pál

dandártábornok a napokban oklevéllel jutalmazta a néhány hete befejeződött

V. Dankó Pista Fesztiválon

kiváló és eredményes teljesítményt nyújtó fogvatartottakat, a darabot elsősorban ők tekinthetik meg, de az előadásra mások is jelentkezhetnek. Magyarországon már több színház, társulat tűzte már műsorára

Dan Goggin

Apácák című művét, Szegeden az IH Rendezvényközpontban vasárnaptól eredeti címén láthatja majd a közönség a művet, melyben igazán megmutathatja magát az apácákat alakító öt színésznő. Dan Goggin - aki a szöveg mellett a darab zenéjének szerzője is - története a Szent Helén-hegyen álló apácazárdában kezdődik. A nővérek csendes, egyszerű mindennapjait váratlan katasztrófa szakítja meg: amíg öten a szomszédos Mária-dombon bingóznak, az otthon maradt nővérek halálos ételmérgezést szenvednek a meggondolatlan Júlia nővér gombalevesétől. Az életben maradottakra vár a feladat, hogy elbúcsúztassák és eltemettessék megboldogult társaikat. A pénz azonban kevés, és hiába próbálnak képeslap-árusítással segíteni a helyzetükön, a halottak közül négyen egy hűtőládában várják, hogy a lelkes kis csapat megszerezze a végtisztességükhöz hiányzó összeget. Az életben maradt öt nővér elmegy a közeli színházba, ahol egy show-műsor előadásával igyekszik előteremteni a temetéshez szükséges pénzt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.