Bulvár

Nézőcsúcs és megtelt tábla a SZIN-en

Nézőcsúcs és megtelt tábla a SZIN-en

2008. augusztus 31., vasárnap
Nézőcsúcs és megtelt tábla a SZIN-en

Méltóképpen ünnepelte negyvenedik születésnapját a nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN): a rendezvény történetében még soha ennyi látogatót nem fogadott az Újszeged Partfürdő.

Több mint 58 ezer látogató élvezte - ez rekordot jelent - a SZIN kínálta változatos programokat, melyek között a koncertek mellett dumaszínház, éjszakai mozizás, kerékcsere-verseny és habos "testmosás" is szerepelt. Az utolsó, szombati napon akkora volt az érdeklődés, hogy a szervezőknek későn este ki kellett tenniük a "Megtelt" táblát. Ahogy

Boros Gyula

főszervező elmondta, a napi nézőcsúcs 17.500 embert jelent, ennyien tartózkodtak a Partfürdőn, amikor az utolsó látogató megkapta napi karszalagját. Egy másik csúcs is megdőlt, közel kétezer sátor állt a fesztivál területen. A szervezők sikeresnek ítélték az ökotudatos életmódot népszerűsítő, újdonságnak számító programokat. Rendkívül népszerű volt a - hazai fesztiválok közt elsőként a SZIN-en bevezetett - re:pohár. Bár most kísérleti jelleggel még csupán egy vendéglátó-egységben lehetett kapni a speciális anyagból készült poharakat, a szervezők pozitív tapasztalatai alapján mindenképpen érdemes a rendszert az egész fesztiválra kiterjeszteni. A nyárbúcsúztató fesztivál tizenhat - köztük kilenc zenei - helyszínén több mint kétszázötven program várta a látogatókat a négy nap alatt. A külföldi sztárok közül fellépet a Morcheeba, a Within Temptation, a Backyard Babies, a Mattafix, és ott voltak olyan magyar kedvencek is, mint a Quimby, Kispál, Barabás Lőrinc Eklektric, Zagar, 30Y, Kaukázus, HS7, PASO, Kiscsillag, Belga, Vad Fruttik vagy Péterfy Bory.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.