Bulvár

Újra boszorkányfesztivál lesz Szegeden

Újra boszorkányfesztivál lesz Szegeden

2008. július 3., csütörtök
Újra boszorkányfesztivál lesz Szegeden

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

Jövő héten ismét megszállják a boszorkányok Szegedet – ígérték a csütörtöki sajtótájékoztatón a szervezők.

Tavaly hagyományteremtő szándékkal hívták életre a programot, amelyben idén már a jóslatok és a mágia mellett a boszorkányság történelme is szót kap. A július 9-én kezdődő ötnapos programsorozat alatt a szegedi Árpád téren mindenki megismerkedhet a boszorkányhagyományokkal, a használt eszközökkel és legnevesebb képviselőikkel is. Az első napon, szerdán a megnyitót követően a díszvendégek, Lui Padre mestermágus, Szegedi Erika főboszorkány és Mária, a Viharsarok boszorkánya köszönti és áldja meg a résztvevőket. Ezzel kezdődik az öt napig tartó mágikus fesztivál.

A szervezők idén minden napot egy, a boszorkányok számára fontos személynek szentelnek. Így a nyitó nap Lucretia Borgia emlékét eleveníti fel, ekkor a bájitalokról és a gyógyító kövekről tanulhatnak az érdeklődők.

Csütörtökön Szent Amáta csodatételeit ismerhetik meg a résztvevők, illetve lesz gyógyítás kézrátétellel, auratisztítás és időutazás. Pénteken Lilit, a boszorkányos szépség napja lesz. Ekkor lehetőség nyílik a boszorkányos ételek és italok kóstolására, és este a színpadra állnak azok a szegedi sportolók, akiket megáldanak az erővel rendelkező mágusok. Szombaton Izabella, a XIV. századi francia varázslónő uralja majd a napot. Boszorkányszertartásokról és boszorkányperekről tudhatnak meg többet a térre kilátogatók. Ezen a napon lesz a feketemacska-szépségverseny, illetve az I. Szegedi Éjkirálynő-választás is. A zárónapon a történelmi díszvendég Eugenius Évrarde XIV. századi alkimista lesz, s a bájitalokról és például az aranykészítésről tanulhatnak majd az érdeklődők. Vasárnap este egy igazi boszorkányesküvő zárja a programsorozatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.