Bulvár

Családi hétvége volt a Partfürdőn

Családi hétvége volt a Partfürdőn

2008. július 13., vasárnap
Családi hétvége volt a Partfürdőn

Ennél jobb ötlettel nem is lehetett volna előállni a hétvégi rekkenő kánikulában. Az újszegedi Partfürdő Első Szegedi Családi- és Kalandnapja várta szombaton és vasárnap azokat a vállalkozó kedvű családokat, akik egy izgalmas kalandtúra keretében szerették volna próbára tenni magukat, vagy egyszerűen csak egy kellemes, élményekben gazdag hétvégére vágytak, szép környezetben, és tegyük hozzá: ingyenesen!

Termálfürdőző nyugdíjasok, vidám gyerekek és szüleik, illetve kempingezők jól megfértek egymással egy területen, mint rég. A két napra sportprogramok, kézműves játszóház, táncház és számos egyéb érdekes program hívogatta az érdeklődőket. Volt strandfoci, strandröplabda, rendelkezésre állt tollaslabda, pingpong, csocsó, volt arcfestés, aszfaltrajzverseny, pónilovaglás és sétakocsikázás, lovasbemutató, valamint vízicsopper-verseny gyerekeknek. Ha mindehhez hozzáteszük a színpadi programokat, a gyerekszínházat vagy az esti szabadtéri mozit, igazán tartalmas program kerekedett ki. Persze mindez nem ért volna egy fabatkát sem, ha nem töltik fel a gyermekmedencét vízzel. Így teljes volt a kölykök boldogsága. A kalandnapon versengő családok vasárnap délután komoly tízezer forintos díjakban részesültek.

Az utóbbi időben jelentősen megcsappanhatott a szegediek bizalmi tőkéje Partfürdővel kapcsolatban. Az ingyenesség és az időjárás miatt nagyobb tömegre számítottunk, de az a néhány száz család, aki megfordult itt, visszakapott valamit abból, amit egy ideje kénytelen volt nélkülözni. Mert a Partfürdő mindig is a családi hétvégék helyszíne volt Szegeden. A jelek szerint a nyár folyamán néhány eddig másutt megrendezett nagyrendezvény veszi birtokba a területet: a városban látott plakátok tanúsága szerint rövidesen kamionok dübörögnek itt, a fesztivál ugyanis átköltözik ide a Szikiről. Nem szokásunk egy egy rendezvény támogatóinak megemlítése, most azonban eltekintünk ettől, mert összefogásuk jól jelzi, hogy jó szándékkal, odafigyeléssel minden megoldható (még a víz is a medencében)! Akik hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez: IH Rendezvényközpont, Belvárosi mozi, Fit World Fitness, Szeged Plaza, Sole-Mizo Zrt., Rádió 88.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.