Sport

Kiváló játékkal és fergeteges gólokkal győzte le a címvédő Szerbiát a magyar férfi vízilabda-válogatott

Kiváló játékkal és fergeteges gólokkal győzte le a címvédő Szerbiát a magyar férfi vízilabda-válogatott

17 gólnál álltak meg a mieink

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
5 órája
Kiváló játékkal és fergeteges gólokkal győzte le a címvédő Szerbiát a magyar férfi vízilabda-válogatott

Igazi erőpróba várt a csoportkör utolsó fordulójában Varga Zsolt együttesére az olimpiai címvédő Szerbia ellen. A magyar csapat játékban, fizikálisan, mentális és a vízialabda minden egyéb aspektusában is a szerbek felé kerekedett. Ezzel a sikerrel a harmadik helyen jutott tovább férfi vízilabda-válogatottunk.

Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

 

Egy pontatlan magyar lövéssel, szerb kapufával és mindkét oldalt a kapusok védéseivel indult az összecsapás. Majd kicsivel több mint három perc után Fekete Gergő kapott egy remek indítást, amit gólra is váltott, megszereztük a vezetést.

Egy perc múlva a szerbek is elkezdték a gólgyártást, jött az egyenlítés. Ezt egy újabb gól követte, így fordítani is tudott Szerbia. A folytatásban egy gólváltást történt, 3-2-es szerb vezetéssel kezdték a felek a negyed utolsó percét. A maradék időből ellenfelünk jött ki jobban, újabb gólt kaptak a mieink. Az első nyolc percet 4-2-vel zárták.

Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

 

Fekete Gergő pazar gólt lőtt, ma már a másodikat, ezzel zárkóztunk gyorsan. Zalánki Gergő úgy gondolta "ne hogy már ő kimaradjon a gólszépségversenyből", és egy hatalmas gólt ragasztott a szerb kapuba. Másfél perc alatt egyenlített a magyar válogatott a második játékrészben.

Ekkor már három egymást követő támadásuk végén még lövésig sem jutottak a szerbek. Nagyon összerázódott a magyar védelem. Nem csak a védelem, de a támadójáték is teljesen magára talált, mondhatni brillírozott. Újabb két gólt szereztünk, kétgólos hátrányból kétgólos vezetést kovácsoltunk 4 és fél perc alatt.

Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

 

A szerbek azonban ennek hatására nagyon felszívták magukat, 1 perc alatt egyenlítettek (6-6). Kettő perc volt a nagyszünetig még. A negyed további részében is dominált a magyar csapat, ez az eredményen is meglátszott. Varga Dénes elképesztő góljával zárult a játékrész: észrevette, hogy a kapus kiúszott már a kapuból mivel 4 másodperc volt hátra, és Varga a saját térfeléről talált be. 9-7 a volt a félidőben.

Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

 

Tökéletes volt a kezdés a magyar csapat részéről a harmadik negyedben: két perc alatt újabb gólt adtunk előnyünkhöz (11-7). Vámos gólja és több mint összesen öt perc játékidő után talált be újra Szerbia.

A negyed további részében három magyar és két szerb találat született, 6-2 nyertük a negyedet. Egyszerűen szavakat se lehetett találni mennyire jól működött a magyar támadógépezet. 7 majd 6 góllal zártuk egymást követő játékrészeket (15-9).

Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

 

Vogelt Bányai váltotta a magyar kapuban, és védéssel mutatkozott be. A záró negyed első három percét nyerték a szerbek 2-1-re, de még így is öt volt az előnyünk. Részünkről Zalánki volt eredményes, aki egyértelműen az eddigi legjobb meccsét játszott a párizsi olimpián, négy találatnál járt már a balkezes klasszis.

A szerbek keretbe foglalták a meccset: csakúgy mint az első negyedet, úgy az utolsót is 4-2 nyerték. A végeredmény 17-13 lett a magyar nemzeti csapatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.