Sport

Utolsó pillanatban kapott góllal vesztett a Szeged-Csanád GA +videó

Utolsó pillanatban kapott góllal vesztett a Szeged-Csanád GA +videó

Vezettek a kék-feketék, sőt a győzelemre is esélyük volt, de pechesek voltak a végjátékban

Kibédi Péter
Tegnap, 15:21
Utolsó pillanatban kapott góllal vesztett a Szeged-Csanád GA +videó

Az első fékidő fele a klasszikus ismerkedő játékot hozta, ígéretesebb helyzetet egyik oldal sem tudott kialakítani, de mindkét csapat becsülettel kereste a fogást másikon. Pont a félidő felénél emelkedhetett meg a szurkolók pulzusa, kis híján megszerezte a vezetést a Kazincbarcika. Bódi jobb oldali szöglete után Kártik lőtt kapura a hosszún, elakadt a blokkban a labda, majd a kipattanót Pethő rúgta kapura, de Pejovics a gólvonal elől tisztázott. A bajnokságban eddig a legtöbb gólt szerző hazaiak kerültek kisebb fölénybe, de az eddig legkevesebb gólt kapó szegediek állták a sarat és igyekeztek kontrákkal az ellenfél kapujáig jutni. A játékrész utolsó percében Novák került ígéretes helyzetbe, de közelről a kapu fölé lőtte a labdát, így a szegediek helyzettel zárták az első 45 percet. Bár többet birtokolta a labdát a Kazincbarcika, a gól nélküli döntetlen megfelelt a játék képnek. 

Kitűnően indította a második félidőt a Szeged. A kék-feketék folyamatosan a barcikai térfélen tudták tartani a labdát és az 52. percben a vezetést is megszerezték. Mohos adhatott be jobbról szögletet  Novák ugrott fel a legmagasabbra kitűnő ütemben, és 5 méterről a léc alá fejelt. (0–1) Megélénkült a játék, az 56. percben Szilágyi fejese után Pejovics duplázhatta volna meg a szegedi előnyt, de kimaradt a lehetőség. Az 58 percben Takács bravúrja kellett, hogy ne egyenlítsenek a hazaiak, Bódi szabadrúgását piszkálta szögletre. A 63. percben Lucas kapott labdát a tizenhatoson belül, megpróbált befordulni, Tóth látszólag tisztán, a támadó lába érintése nélkül szerelte, a játékvezető takarásban volt, de büntetőt ítélt, amit Bódi a jó irányba mozduló Takács mellett a kapu jobb alsó sarkába lőtt. (1-1) A 73. percben Pejovics hatalmas bedobását Novák csúsztatta meg, Szilágyi érkezett, de hét méterről kevéssel a kapu fölé fejelt. Támadásban maradt a Szeged, a 76. percben Sarr 11 méterről, ollózva küldte a labdát kapura, ami elpattogott a bal alsó sarok mellett. A 82. percben már gólt kiáltott a hazai közönség, Kártik 11 méterről tekert kapura, de Márkvárt a gólvonal előtt reflexből belelépett a lövésbe, ami a mezőnybe pattant. A játékvezető 4 percet hosszabbított, aminek utolsó percében jött a dráma. Kártik tört be a tizenhatoson belülre az alapvonalnál, majd visszagurított a labdát szabadon váró Bódinak, aki 11 méterről a jobb alsóba gurított. (2–1)

A meccset itt tudja visszanézni:

LABDARÚGÓ NB II, 11. FORDULÓ
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 2–1 (0–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna. Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Sinkovicz Dániel)
KAZINCBARCIKA: Fadgyas – Ternován (Csatári, 56.), Polgár K., Debreceni Á., Demeter M. – Varga J. – Szabó M. (Pintér Á., 72.), Kártik, Lucas, Bódi Á. – Pethő B. (Katona I., 72.). Vezetőedző: Erős Gábor
SZEGED: Takács J. – Szilágyi Z., Pejovics, Horváth M. – Palincsár (Könczey, 70.), Márkvárt, Haris (Biben, 90+1.), Mohos (Pruska, 70.), Tóth B. – Novák Cs., Borvető (Sarr, 70.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Bódi Á. (65., 90+4. – az elsőt 11-esből), ill. Novák Cs. (52.)

 



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.