Sport

Meccsről meccsre megy, és mindenből próbál tanulni a Szegedi VE

Meccsről meccsre megy, és mindenből próbál tanulni a Szegedi VE

Láthattunk már biztató játékot és bravúros eredményt is, van mire építkezni

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
Meccsről meccsre megy, és mindenből próbál tanulni a Szegedi VE

Az előző héten két bajnoki mérkőzést is vívott a Szegedi VE férfi vízilabda-csapata. A Szolnok ellen 16-11-re, a BVSC-vel szemben mindössze büntetőkkel maradtak alul a szegediek. Nincs megállás, szombaton jön a soron következő mérkőzés, a szezon első hazai bajnokija, méghozzá a Vasas ellen. Az előző hét tanulságairól, valamint a csapat előtt álló feladatról Kiss Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

 

Nincs mért szégyenkezni

Az előző héten szerdán Szolnokon vendégszerepelt az SZVE. A szegediek 16-11-re maradtuk alul, azonban ebben a mérkőzésben több is lehetett volna, ezt Kiss Csaba is így látta:

A különbség nem tükrözi a meccsnek a filmjét, sokkal szorosabb volt a találkozó. Nagyon sokáig vezettünk, majd a harmadik-negyedik negyedben reális esélyünk volt arra, hogy meglepetést okozzunk.

A vezetőedző hangsúlyozta, hogy 

annak ellenére, hogy kaptunk tizenhat gólt, elégedett voltam, elől nagyon jól játszottunk.

Hozzátette:

Én azt mondtam a fiúknak a mérkőzés után, semmi okuk, hogy szégyenkezzenek...mindent kiadtunk magunkból.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Egy győzelemmel felérő pontszerzés

A szolnoki összecsapás után, szombaton a fővárosba vezetett a Szegedi VE útja. A szegediekre egy még nagyobb feladat várt a BVSC ellen. A mérkőzést nagyon jól kezdte Kiss Csaba együttese, amely a nagyszünetben 6-2-re vezetett. Végig meccsben voltak a szegediek, a győzelemre is megvolt az esély, azonban végül ötméteresek következtek. Így lett 14-12 a BVSC-nek.

A vezetőedző elárulta, hogy mit is jelent a csapat számára ez az eredmény:

Nekünk ez egy hatalmas eredmény, főleg ha arra gondolok, hogy napokkal ezelőtt a BVSC a Pro Reccot fektette két vállra ötgólos különbséggel, akkor mondhatom azt, hogy nekünk ez egy győzelemmel felérő pontszerzés.

Kiss Csaba kifejtette, hogy

Furcsán alakult a mérkőzés, hiszen az elején nagy előnyre tettünk szert. A mérkőzés előtt benne volt a pakliban, hogy 6-2 lesz az eredmény a félidőben, de nem nagyon fogadtam volna arra, hogy mi fogunk így vezetni.

Kiemelte: érezhető volt, hogy ott tudnak lenni a végéig, a szolnoki meccs jót tett a gárdának, láthatták, hogy feltudják venni a versenyt a nagycsapatok ellen is.

Fotó: MSUSZ/Szucs Attila. 

 

Nem nőnek égig a fák

Vajon mit jelent ez a két biztató játék és eredmény a távolibb jövőre nézve? Kiss Csaba úgy fogalmazott, hogy

Nagyon jó lenne, ha hosszabb távon beletudnánk szólni a nagyfiúk dolgába, de nem nőnek égig a fák. Tévút lenne, ha egy-két jó eredmény után megváltozna a csapattal szembeni elvárás.

Emlékeztetett, hogy a szegedi csapatban sok a fiatal, a saját nevelésű játékos, nincs külföldi a keretben, emellett balkezes felnőtt játékossal sem rendelkeznek.

Vannak lukak a csapatban, és nagyon jó hogy ezeket ideig-óráig el tudjuk tüntetni a nagycsapatokkal szemben, de hosszútávon nem elvárható ettől a csapattól, hogy egyenletesen ilyen stabil teljesítményt nyújtson.

Kiemelte:

Meccsről meccsre megyünk, ha úgy tetszik negyedről negyedre, és mindenből próbálunk tanulni. Azon leszünk, hogy minél több pontot raboljunk nálunk erősebb csapatoktól is, de a reális cél nem változik: minél előrébb végezni a bajnokságban, lehetőleg megint bekerülni a legjobb nyolc közé.

 

Újra itthon a hétvégén

Szombaton 17 órától idei első hazai bajnoki összecsapását vívja a Tiszavirág Sportuszodában a Szegedi VE, az ellenfél pedig a Vasas gárdája lesz. Kiss Csaba megosztotta, mit is vár ettől a találkozótól:

Remélem hasonló meccs lesz, mint a szolnoki és a Szőnyi út. Nyilván az a minimális elvárás, hogy szoros csatára tudjuk kényszeríteni a Vasast. Ha ott tudunk lenni velük folyamatosan és telik a meccs, nem nyílik az olló, az nekünk már mindenképpen egy siker. A végén ha ott lesz az esély, akkor remélem, hogy megtudjuk ragadni.

 

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.