Sport

Kiváló hangulat és szegedi győzelem a dél-alföldi derbin +képek +videó

Kiváló hangulat és szegedi győzelem a dél-alföldi derbin +képek +videó

Jó napot fogtak ki a szegedi támadók

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
Kiváló hangulat és szegedi győzelem a dél-alföldi derbin +képek +videó

A válogatott szünet után egy újabb meccsnap következett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia számára. Nem is akármilyen: a Békéscsaba elleni dél-alföldi derbi a Szent Gellért Fórumban. A rangadó előtt már a szurkolók is kitettek magukért, több mint kétezren voltak jelen.

Remek volt a hangulat.

 

Már a mérkőzés elején veszélyeztetett a Szeged: Mohos baloldali szabadrúgását követően Borvető tudott fejelni, kaput is talált, de Uram János könnyűszerrel fogta a kísérletet. Az első húsz percben több helyzetet nem hozott az összecsapás.

Szó szerint összecsapás, több kemény szabálytalanság is volt, főleg vendég oldalról, volt ami már sárgát is eredményezett. A játék a leginkább a középpályán zajlott, teljesen kioltották egymást a felek. A játék helyett a hangulatot lehetett csodálni: remek volt az atmoszféra a Szent Gellért Fórumban, köszönhetően a békéscsabai szurkolóknak is.

A 26. percben Márkvárt próbálkozhatott 22 méterről a kapuval szemben, de nem volt elég pontos. 

Három perccel később pedig megszületett a szegedi vezetés: Novák Csanád remekül használta ki testi adotsságait, beforgatta védőjét, a hosszú laposra célzott, de védett a kapus, a kipattanó azonban Borvető elé került, aki a kapuba passzolt közelről (1-0).

A vendégek egyetlen egy helyzetet sem tudtak kidolgozni az első félidőben. A félidőben 1-0 volt az állás.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Békéscsaba 1912 Előre SE 1-0

 

Öt percet kellett várni a második játérészben az első hazai helyzetre, ismét Novák Csanád volt a főszereplő. A szegedi támadó megcsinálta magának a helyzetet, majd jobbal tekert a hosszúra, de éppen mellé. Néhány perccel később ismét Novákot kerestek egy veszélyes labdával, de a védők tisztázni tudtak.

Az első komoly Békéscsaba gólszerzési lehetőség egy szabadrúgásból adódott: a 60. percben a léc tetején csattant a 22-23 méterről eleresztett lövés.

A 65. percben megszületett a második szegedi gól. Márkvárt jobb oldali szabadrúgása után Novák Csanád érkezett tökéletesen a hosszú ötösön, és fejjel a bal alsóba juttatta a labdát (2–0).


A gólt követő 15 percben leginkább a mezőnyben folyt a csata, nagy feszültséggel. Majd az utolsó tíz percben elkezdett nyomni a Békéscsaba. Azonban ezek a rohamok gyorsan alább hagytak, nem forgott igazán veszélyben a szegedi kapu. Az utolsó percben szépíthetett volna a Békéscsaba, de védett Takács János, és tisztázott Tóth Bence, illetve közben már les is volt.

Nováknak volt még egy meg nem adott gólja a hosszabbításban, maradt az eredmény.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Békéscsaba 1912 Előre SE 2-0

Merkantil Bank Liga 10. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 2067 néző előtt, vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Dobos Dávid)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Békéscsaba 1912 Előre SE 2-0 (1-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Szilágyi, Pejovics, Horváth M. – Palincsár (Könczey, 72.), Márkvárt, Haris (Biben, 80.), Mohos (Pruska, 80.), Tóth B. – Novák Cs., Borvető (Lacza, 90+1.). Vezetőedző: Michael Boris
Békéscsaba 1912 Előre SE: Uram – Fazekas, Kovács G., Csató M. – Gyenti (Maronyai, 57.), Hodoniczki (Szabó B., 76.), Hursán, Pintér N. (Sármány, 76.), Mikló – Vólent (Szatmári I., 67.), Kóródi (Czékus, 57.). Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerzők: Borvető (29.), Novák (65.)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.