Sport

Márkvárt Dávid úgy érzi jelenleg, hogy félig üres az a bizonyos pohár

Márkvárt Dávid úgy érzi jelenleg, hogy félig üres az a bizonyos pohár

Nagyon megtisztelő számára a csapatkapitányi karszalag

3 órája
Márkvárt Dávid úgy érzi jelenleg, hogy félig üres az a bizonyos pohár

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatkapitánya a klubnak adott interjút.

Fotó: Gémes Sándor

 

Hat fordulót követően két győzelem, három döntetlen és egy vereség a szegedi csapat mérlege. Márkvárt Dávid elmondta hogyan értékeli mindezt.

Jelenleg úgy érzem, félig üres az a bizonyos pohár… Mind a hat mérkőzésen közelebb álltunk a győzelemhez, több helyzetet dolgoztunk ki ellenfeleinknél. Különösen fájó az első meccs, ahol kétgólos előnyről szenvedtük vereséget. A tatabányai fiaskó talán a következő két összecsapásra is kihatott – nem tudtunk gólt szerezni sem Kozármislenyben, sem pedig Ajkán. Azt követően viszont hazai pályán a közönségünk támogatásával sikerült fordítanunk, majd Mezőkövesden is hasonló diadalt arattunk. A legutóbbi találkozón is végig domináltunk, mégis kétszer hátrányba kerültünk. Igaz, mindkétszer visszajöttünk. Ez bizonyítja, hogy mentálisan és játékban egyaránt erős a csapat. Mindent összevetve bőven hagytunk pontokat az első hat fordulóban. Különösen azért sajnáljuk a Csákvár elleni döntetlent, mert egy győzelemmel a második helyen tölthettük volna a válogatott szünetet.

Elmondta mire kell felhasználni a válogatott szünetet:

Keményen edzünk továbbra is, ugyanakkor a stáb figyel arra, hogy a terhelés és a pihenés aránya megfelelő legyen. Szerencsére a sérültjeink egyre jobb állapotnak örvendenek és rövidesen visszatérhetnek. Ebből a szempontból jókor jött ez a szünet. Csiszolnunk kell a játékunk azon elemein, amelyek nem mennek elég gördülékenyen. Gondolok itt arra, hogy habár sokszor odaérünk az ellenfél kapujához és rengeteg beadással veszélyeztetünk, a helyzetkihasználásunk még nem az igazi.

Fotó: Gémes Sándor

 

Jövő héten már kupamérkőzést vív a Szeged, erre is előre tekintett a csapatkapitány.

Természetesen nem becsüljük le a Füzesabonyt, de szerintem is egy nagyon jó alkalom lesz erre. A kupamérkőzés egyúttal azért is hasznos, mert formába lendülhetnek azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A nyári felkészülés során játszottunk NB III-as csapatokkal, tisztában vagyunk vele, hogy tudnak kellemetlenségeket okozni. A hozzáálláson sok múlik majd, de ezzel nem szokott problémánk adódni. Hátul stabilnak kell lennünk, elől pedig kreatívnak. A legutóbbi három mérkőzésünk mindegyikén kaptunk gólt, most szeretnénk lehúzni a rolót és emellett minél többször betalálni.

Michael Boris érkezését követően Márkvárt lett a csapat kapitánya. Elárulta mit is jelent ez számára:

Nagyon megtisztelő, köszönöm a stábnak a bizalmat! Monyó (Molnár-Farkas Tamás – a szerk.) tavaly fantasztikusan látta el ezt a feladatot, most a csapaton belül próbáljuk ketten betölteni ezt. Az előző idény során is megvolt a felelősségem a pályán és azon kívül. Idén ez még nagyobb lett. Szeretem ezt a szerepkört. Szívesen segítek másoknak és ezt a társak is érzik.

Címlapkép: Gémes Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.