Sport

Hozta a kötelezőt a kupában a Szeged-Csanád GA

Hozta a kötelezőt a kupában a Szeged-Csanád GA

Talán nehezebb volt a vártnál

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 15., vasárnap
Hozta a kötelezőt a kupában a Szeged-Csanád GA

A szegedi együttes 2-1-re nyert Füzesabonyban a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában, ezzel továbbjutott a sorozat legjobb harminckét csapata közé.

 

 

Még az első félidőben góllá érett a szegediek mezőnyfölénye. Varga Balázs ugratta ki Márkvárt Dávidot a jobb oldalon, aki az alapvonalról centerezett, a második hullámban érkező Haris Attila pedig higgadtan a jobb alsóba belsőzött. (0-1)

A fordulás után a végig hősiesen védekező hazaiak a 68. percben a semmiből kiegyenlítettek. A felezővonalnál elveszítette a labdát a Szeged-Csanád GA, a füzesabonyiak játékosa Nagy Gergely pedig ezt észlelve a kint álló Onódi Ákos felett félpályáról bevette az üres kaput. (1-1)

Azonban nem sokáig volt egyenlő az állás. Négy perccel később Könczey Márk jobb oldali beadását a rövid saroknál Lamin Sarr a hálóba stukkolta és ezzel beállította a végeredményt. (1-2)

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójának párosításait szeptember 16-án, 18 óra 30 perckor az M4 Sport élő műsorában sorsolják.

Michael Boris így értékelte a továbbjutást:

Ha nem szerzel korán vezetést, nehéz helyzetbe kerülsz. Főleg egy ilyen szervezett csapat ellen. Sokat birtokoltuk a labdát, de többször is hibáztunk. Ez benne van a futballban, javítanunk kell ezen. A hozzáállással elégedett vagyok. A továbbjutás volt a célunk, ezt elértük, úgyhogy örülök. Gratulálok a Füzesabonynak a rendkívül szervezett játékhoz.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló, Füzesabonyi Sporttelep. Vezette: Muhari Gergő (László I., Vargha T.)
Füzesabony SC Erőss Út – Szeged-Csanád GA 1-2 (0-1)
Füzesabony SC: Rácz – Berki (Ambrus 59.), Hajnal (Kiss 80.), Juhos, Oláh (Ujvári 80.), Kaló (Nagy G. 59.), Nagy Á., Németh, Bocsi, Orosz, Olasz (Szanku 59.). Vezetőedző: Jeney Gyula
Szeged-Csanád GA: Onódi – Szilágyi, Haris (Biben 46.), Mohos (Lamin 46.), Könczey, Varga (Palincsár 69.), Borvető, Tóth (Gera 92.), Kurdics (Pejovics 46.), Lacza, Márkvárt. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Nagy G. (68.) ill. Haris (44.), Lamin (72.)

Címlapkép: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.