Sport

Fájó vereség a németektől a Nemzetek Ligájában

Fájó vereség a németektől a Nemzetek Ligájában

A mésodik félidőben lefocizták a magyar válogatottat

Kibédi Péter
12 órája
Fájó vereség a németektől a Nemzetek Ligájában

A magyar válogatott bátran kezdte a mérkőzést, a 4. percben Szoboszlai beadása jelentett veszélyt a kapu előtt, de nem volt jó ütemben érkező csapattárs. A németek csak lassan tudtak kijönni a szorításból, viszont az első helyzetükből kis híján gól született. A 8. percben veszélyesen jött be Wirtz jobb oldali szöglete, Tah érkezett a labdára a a kaputól 11 méterre, Gulácsi felett már átszállt a labda, Szoboszlai a legjobb helyen volt, és kifejelte a gólvonalról. Ugyan a németek birtokolták többet a labdát, de a magyarok is igyekeztek támadni, ugyanakkor mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba. A 20. percben Balogh futott alá a labdának, fejese így a németeket hozta helyzetbe. Havertz jól játszotta ki Dárdait, majd Musialának továbbított, aki ziccerbe hozta Füllkrugot, lövését viszont lábbal, bravúrral védte Gulácsi. A 27. percben viszont már nem hibáztak a hazaiak. Jó indítást kapott Wirtz a jobb szélen, beforgatta Schäfert, átívelt a másik oldalra Musialának, aki ajtó-ablak helyzetbe hozta Füllkrugot aki senkitől sem zavartatva az üres kapuba passzolt. (1-0)

Fotók: MLSZ

A gól után előbb Nego ígéretes helyzetbe kerülhetett volna, ha centikkel is, de lesen volt. Egy perccel később ismét Négo ment el a szélen, Varga érkezett a labdára, de Kimmich éppen el tudta fejeleni a magyar támadó elől. Kerkez összeszedte a labdát, majd centerezett, Sallai azonban fölé lőtt. A 33. percben keves hiányzott az újabb német gólhoz. Wirtzet nem tudták szerelni a magyar védők, jobbról középre adott, Füllkrug érkezett a labdára, egyből lőtt, Orbán blokkolt. Ezután Gross adott be a balról, Havertz fejelt, és a felső lécet találta el. A félidő végén egy ígéretes magyar kontra maradt kihasználatlanul, majd Havertz hibázott el egy újabb ziccert (I. félidő: 1-0)

Kiegyenlített játékkal indult a második félidő. Bolla hibázott ziccert a német a kapu előtt, majd a másik oldalon Musiala lépett ki a másik oldalon, hosszan vezette a labdát, bár Bolla beérte a németet, a magyar védő lábai között, Gulácsi kezei mellett utat talált a labda a hálóba, így az 55. percben már kettő volt a hazaiak előnye. (2-0)

Fölénybe kerültek a németek az erőtlenül játszó magyarokkal szemben, és ez a 66. percben újabb gólt hozott. A bal oldalon jöttek a hazaiak, Wirtz kényszerítőzott Musialával, a visszakapott labdát balról, 13 méterről Orbán lábai között a hálóba küldte. (3–0)

A 72. percben egy hajszálon múlt az újabb német gól Kimmich jobbról, nagy erővel, Gulácsi védett, a kipattanót csak nézték a mieink, a labdára Havertz csapott le, lövésével majdnem kettétörte a keresztlécet. Szépen került helyzetbe a német csapat, a magyar védők nem találták a labdát, Musiala remekül ugratta ki a csereként beálló, Pavlovicot, Gulácsi keze és lába mellett lőtt a kapuba. (4-0)

A 80. percben Csoboth került helyzetbe, de a labda a németekhez került, jöhetett a kontra, Havertz vezette rá a labdát Orbánra, a tizenhatoson belül összeért a két játékos térde, bár a hazai játékos erre utazott, a játékvezető jogosan ítélt büntetőt. A sértett állt a labda mögé és higgadtan gurított a bal alsó sarokba a másik irányba mozduló Gulácsinak esélye sem volt. (5-0)

A végén a németek már nem erőltették a támadást, így maradt a közte öt.

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ, A-LIGA, 2. CSOPORT
Németország–Magyarország 5–0 (1–0)
Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena, 49 235 néző. V: Turpin (francia)
NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck (R. Koch, 70.), Raum (Henrichs, 70.) – Andrich (Stiller, 82.), Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Havertz, Musiala – Füllkrug (Beier, 60.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann 
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B., Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 75.) – Varga B. (Ádám M., 66.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi 
Gólszerző: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (82. – 11-esből)

A magyar válogatott kedden 20 óra 45 perctől Bosznia-Hercegobina ellen folytatja a csoportben a Puslás Arénában.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.