Sport

Úszd át a Tiszát, de hosszában, olimpikonokkal

Úszd át a Tiszát, de hosszában, olimpikonokkal

Kibédi Péter
1 órája
Úszd át a Tiszát, de hosszában, olimpikonokkal

Különleges esemény csatlakozik az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Swim&Run és Szenior Hosszútávúszó versenyekhez augusztus 24-én. A három verseny egy helyen és majdnem azonos időben kerül megrendezésre a Maty-éri Olimpiai Központban. Lehetőség van mindhárom eseményen való nevezésre is. A Zue.hu által támogatott kilométergyűjtő Tisza átúszáson a regisztrálók az 1, 2 és 3 km-es távok közül választhatnak. Az esemény célja, hogy összegyűjtsék a Szegedet is érintő Tisza-folyó teljes hosszát, azaz mind a 962 km-t. 

Az "Úszd át a Tiszát hosszában" kilómétergyűjtő program mellé Olasz Anna úszó, Kárász Anna kajakozó és Nagy Péter súlyemelő olimpikon is csatlakozott. 

Ezen az úszó és úszó-futóversenyen nem csak az egészségedet támogatod a mozgással, hanem a Szegedi Hospice Alapítványt és a Reménysugár Alapítványt is. A  Zue.HU támogatásának köszönhetően, nem csak a Tisza átúszós kilométergyűjtő versenyre befizetett nevezési díjjal, hanem a Swim&Run és Szenior Hosszútávúszó versenyek nevezési díjával is a két alapítványt támogatjuk. 

 

"Az esemény főtámogatóként segítő cég tulajdonosa, a szegedi sportélethez, a vízilabdához ezer szállal kötődő Mód Péter keresett meg bennünket, hogy szervezzünk a Swim&Run mellé egy olyan eseményt, amellyel tovább visszük a Tisza-folyó hírét, mellette pedig a lakosságot a mozgás, azon belül is az úszás és egsészséges életmód szeretetére ösztönözzük. Így született meg annak lehetősége, hogy a szabadidősportos napunk kibővült az „Úszd át a Tiszát hosszában” programmal. – nyilatkozta Süli András a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke. Hozzátette, hogy a szövetség munkáját több támgató is rendszeresen segíti, akik segítségével rendszeresek a szabadidősport rendezvények Szegeden és a vármegyében.

A szervezők hangsúlyozták, hogy bármelyik eseményre nevez valaki augusztus 24-én a Maty-éren, az ott megtett kilométerek,  beleszámítanak a Tisza-folyó hosszába. A nevezők, az eredménytől füetlenül értékes ajándékcsomagot kapnak, a helyszínen családi programok, jó hangulat, frissítők várnak mindenkit. 

A szervezők külön felhívják a figyelmet arra, hogy bár a három esemény egy helyszínen, egy napon zajlik, mindegyiknek más a versenykiírása, melyet érdemes figyelmesen elolvasni a www.csomszisz.hu és facebook oldalon:

Úszás:

https://www.facebook.com/events/897679065502720

Úszás-Futás

https://www.facebook.com/events/1001735237767853?ref=newsfeed

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.