Sport

Továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Közel kerültek az éremszerzéshez a lányok

3 órája
Továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A meccs előtt pont nélkül álló spanyolok vették kezükbe az irányítást, a magyar védekezés nem találta ellenszerét a támadásoknak, így alig kilenc perc elteltével, 6-3-nál időt kért Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Sikerült rendezni a sorokat, és miután az egyébként jól védő Böde-Bíró Blanka ejbelövése miatt emberelőnybe került a magyar válogatott miatt kapott emberelőnyben a válogatott emberelőnybe került, az egyenlítés is összejött, sőt röviddel ezután már a magyarok vezettek két góllal. Bár nőtt a különbség, a kisebb magyar magingásoknak köszönhetően a szünetre visszajöttek kettőre a spanyolok.


Álomszerűen indult a második félidő, hat perc után öt gól volt a magyar előny, így az egykor Győrrel Bajnokok Ligájáét nyerő, később a magyar válogatottat is irányító Ambros Martin időt kért. Sikerült felráznia csapatát, és visszajöttek két gólra, sőt a ritmust vesztett magyarok ellen egy 6-0-ás sorozattal még a vezetést is átvették. Az előny nem tartott ki sokáig, és hajrára ismét 2-3 gólos előnyt épített válogatottunk. A végén a spanyolok nem tudtak megújulni, így az utolsó percekben már a továbbjutásnak örülhettek.

A magyarok közülKlujber Katrin hat, Győri-Lukács Viktória és Füzi-Tóvizi Petra öt-öt góllal vette ki a részét a sikerből, Böde-Bíró Blanka pedig 11 lövést hárított.

Női kézilabda olimpiai csoportkör, 4. forduló
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 27–24 (14–12)
Párizs, 5816 néző. V: Kuttler, Merz (németek)
MAGYARORSZÁG: BÖDE-BÍRÓ – GYŐRI-LUKÁCS 5, KLUJBER 6, VÁMOS P. 5, FÜZI-TÓVIZI 3, Kuczora 3, Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Janurik (kapus), Papp N., Debreczeni-Klivinyi 1, Simon P. 2, Pásztor N., Márton G. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
SPANYOLORSZÁG: Castellanos – M. LÓPEZ 5, ARCOS 4, Gassama 2, L. González 2, Fernández 1, Gutiérrez 2. Csere: WIGGINS (kapus), Cabral 6 (3), Arderíus, Tchaptchet, Prieto, M. González 2. Szövetségi kapitány: Ambros Martín
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. –

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.