Sport

Szegeden is szorítanak Hámori Lucáért

Szegeden is szorítanak Hámori Lucáért

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
Szegeden is szorítanak Hámori Lucáért

Már a teljes világsajtót bejárta az algír bokszoló botránya. Mint ismert, a párizsi olimpián a 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca negyeddöntős mérkőzése az ellen az Iman Helif ellen következik, aki biológiai férfiként indult a nők mezőnyében.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Botrányosan ért véget az olasz Angela Carini és az algériai Iman Helif második fordulós összecsapása, miután az olasz hölgy két nagyobb ütés után térdre rogyott és sírva fakadt, azt kiabálva, hogy ez igazságtalan, majd nem volt hajlandó kezet fogni az ellenfelével, amikor a bíró az algériait hirdette ki győztesnek.

 

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke haladéktalan egyeztetést kezdeményezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportigazgatójával, hogy tisztázzák a helyzetet. Jelen állás szerint az összecsapást megtartják.
 

Szegeden is támogatják Hámori Lucát

A Lapos Beach óriás LED fala előtt lehet szurkolni a magyar bokszolóért.

Az összecsapás, amit a botrány után feltehetően az egész világon követnek majd, 17:22-kor veszi kezdetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.