Sport

OLIMPAI BAJNOK A FÉRFI PÁRBAJTŐR-VÁLOGATOTT

OLIMPAI BAJNOK A FÉRFI PÁRBAJTŐR-VÁLOGATOTT

Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid hatalmasat vívott egész nap

Kibédi Péter
2 órája
Fotó: Fotó: Csudai Sándor
OLIMPAI BAJNOK A FÉRFI PÁRBAJTŐR-VÁLOGATOTT

A negyeddöntőben a kazahokat, az elődöntőben a franciákat egyaránt 45-30-ra verő magyar párbajtőr válogatott egész nap kitűnő és magabiztos vívással jutott a döntőbe, ahol a címvédő Japánok ellen vívhattak az aranyéremért.

Az első asszóban Siklósi Gergely kezdett Jamada ellen. Tapogatózó vívás után a japáné volt az első tus, majd utána kétszer is talált Siklósi, így magyar előnnyel jöhetett a második páros. A világbajnok Koch Máté, ahogy egész nap, most is kitűnő ritmusban vívott Kanoval szemben és két találattal növelte a csapat előnyét. A harmadik asszóban Komata nagyon összeszedetten vívott Andrásfi Tibor ellen és visszahozta egyre a japánokat. (7-6)

Koch Máté nyitotta a második kört Jamada ellen, ismét remekül vívott a magyar és visszaállt a három tusos különbség. Siklósi Gergely és Kamata komoly taktikai csatát vívott, döntetlennél járt le a vívóidő, nem változott a különbség. Andrásfi helyett jött a magyarok csereembere, az olimpián most bemutatkozó Nagy Dávid, aki nem volt lámpalázas, az olimpiai bajnok Kano ellen döntetlen asszóval mutatkozott be. (14-11)

A harmadik körben Koch Máté ritmust vesztett, amit Komata kihasznált, és visszahozta döntetlenre a japánokat az asszó felére. A végén azonban talált a magyar és egy előnnyel adta át a meccset Nagy Dávidnak. Az első találatot Dávid kapta, majd sorban hármat adott, és ugyan végén kapott egyet, de az utolsó asszó előtt két tus volt a magyar előny. Siklósi Gergelynek a kétszeres olimpia bajnok Kano ellen kellett befejeznie a meccset. A japán két tussal nyitott és egyenlített valamivel több, mint egy perc után. Másfél percnél együttes találattal maradt a döntetlen, majd 1:03-al a vége előtt gyönyörű találattal vette vissza az előny a magyar, majd 0:36-al vége előtt ismét ő talált. Fél perc volt hátra, amikor egy együttessel nem változott az állás. 0:24-nél a japán vitt be tust, 0:11-nél együttes találattal maradt az egy magyar előny. A vége előtt hét másodperccel jött a japán és egyenlített. Jöhetett a ráadás. Siklósi Gergely minden rutinját összeszedve bevitte az utolsó, aranytust. (26-25)

A magyar férfi párbajtőr-válogatott 1972 után nyert újra olimpiai bajnoki címet!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.