Sport

Nemzetközi gombfoci hétvégét tartanak Maroslelén

Nemzetközi gombfoci hétvégét tartanak Maroslelén

Egy három fős katalán különítmény is részt vesz a bajnokságon

5 órája
Nemzetközi gombfoci hétvégét tartanak Maroslelén

Immár hagyománynak számít, hogy a Maroslelei Sportegyesület Asztalilabdarúgó Szakosztálya rangos gombfoci versenynek ad otthon a maroslelei Faluházban. Az idei évben augusztus 17-18-án lesz a Maros Kupa. A két napos versenyhétvégén szombaton a gombfoci magyarok által feltalált sportváltozatában, a szektorlabdában mérik össze tudásukat a versenyzők, immár 13. alkalommal. Míg vasárnap immár 3. alkalommal a Braziliából meghonosított 12 érintéses gombfoci versenynapja következik.

A résztvevők az ország több pontjáról érkeznek (elég csak Sopront, Debrecent, vagy éppen a fővárost említeni), de évek óta járnak a versenyre Erdélyből és Szerbiából, ez idén se lesz másképp. Az idei év különlegessége, hogy ezúttal egy 3 fős katalán különítmény is részt vesz majd mind a két versenynapon. Sőt a vasárnapi program része a 12 érintéses játék Bajnokok Európai Kupája, amelyben a regnáló Európa bajnokokat felvonultató Debreceni Sport Club Asztali Labdarúgó Egyesület és a csíkszeredai Stick Breakers csapata méri össze tudását a legjobb európai 12 érintéses gombfocit játszó klub címért.

A rendezvény augusztus 17-én 10 órakor kezdődik majd Drimba Tibor polgármester ünnepélyes megnyitójával. A szektorlabda szakágban több világ- és Európa bajnok versenyző is asztalhoz áll majd, de nagy öröm, hogy az utánpótláskorúak is jelen lesznek majd (még ha olykor nehezebben is érik fel az asztalt).

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.