Sport

Megvan az első magyar érem: Konkoly Zsófia paralimpiai bajnok

Megvan az első magyar érem: Konkoly Zsófia paralimpiai bajnok

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
10 órája
Megvan az első magyar érem: Konkoly Zsófia paralimpiai bajnok

Konkoly Zsófia aranyérmet szerzett 400 méteres gyorsúszásban, az S9-es kategóriában a párizsi paralimpián. Ez a magyar küldöttség első dobogós helyezése a francia fővárosban.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A 22 éves magyar úszó délelőtt megnyerte előfutamát, a második legjobb idővel jutott az esti döntőbe, amelyben kiválóan versenyzett.

Konkoly Zsófia  remekül osztotta be az erejét, 100 méternél még csak negyedikként fordult, majd feljött az élen tempózó Pattersonra. A táv háromnegyedénél még mindig az ausztrál vezetett egy testhosszal, de aztán a magyar úszó nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, és előbb simán utolérte, majd le is hagyta riválisát, s végül parádés győzelmet aratott.

A harmadik paralimpiáján szereplő, 100 méter pillangón címvédő Konkoly Zsófia még 100 háton és 100 pillangón, valamint 200 vegyesen indul Párizsban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.