Sport

Illés Fanni: nagyon örülök, hogy rám gondoltak

Illés Fanni: nagyon örülök, hogy rám gondoltak

2024. augusztus 28., szerda
Fotó: Koncz Márton
Illés Fanni: nagyon örülök, hogy rám gondoltak

A párizsi paralimpia esti megnyitóján az ötödször részt vevő Illés Fanni paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó viszi majd a magyar csapat zászlóját.
 

Fotó: Koncz Márton. 

 

    

Nagyon örülök, hogy rám gondoltak, igyekszem méltó lenni a felkéréshez. Bár ez a feladat talán nagyobb izgalommal, felelősséggel és stresszel tölt el, mint az, hogy le kell úsznom a 100 méter mellet kétszer

 - árulta el az MTI érdeklődésére a sportoló, aki két éve adott életet kisfiának, Mór Álmosnak.
    

Ez a felkészülés volt életem legnehezebb felkészülése. Ha valaki két évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy indulhatok a párizsi paralimpián, és ráadásul éremesélyesként utazhatok, akkor azt nem biztos, hogy elhiszem

 - mondta.

Illés Fanni felidézte, hogy őt is elérte a szülés utáni depresszió, csak kicsit más formában, mint másokat.

- A bánatot az okozta, amikor edzésekre kellett mennem és nem lehettem a kisfiammal. De tudtam, hogy mit vállaltam és azt is, hogy ő jól van otthon édesanyámmal. Sok szempontból nehéz volt, a testem is ellenem dolgozott, dolgozik az utolsó pillanatig. Szóval nem volt egyszerű, de harcos vagyok, itt vagyok - fogalmazott Illés Fanni.

A Vasas 32 éves, végtaghiánnyal született úszója az eredményességgel kapcsolatban nem tűzött ki maga elé célt, de azt mondta, jó lenne éremmel hazatérni.
    

Nyilvánvalóan jó lenne megvédeni a tokiói címemet, de ez most nagyon nehéz lesz. Igazából nem tűztem ki magam elé semmilyen célt, csak azt, hogy kiadjam magamból a százszázalékot, ami nekem ritkán jön össze egy versenyen. Jó lenne úgy befejezni a futamot, hogy azt érzem, ebben nem maradt semmi

 - fejtette ki.

A sportolónak az eredményesség mellett mindig célja volt, hogy példát is mutasson. Párizsban a családjával lesz ott, férje, Szabó Álmos egyben az edzője, és kisfiuk is velük tart a francia fővárosba.

- Az egész felkészülést úgy csináltuk végig, hogy nem volt olyan nap, hogy ne látott volna engem, nem volt olyan éjszaka, amikor ne én keltem volna fel hozzá. Úgyhogy azt tudom mondani: nagyon nehéz, nagyon bonyolult, de a megfelelő családi támogatással lehet az élsportot és az anyaságot együtt csinálni - mondta Illés Fanni, aki hétfőn versenyez majd a SB4-es kategóriában, 100 méteres mellúszásban.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.