Sport

Hatalmas küzdelemben búcsúzott az olimpiától a magyar férfi kézilabda-válogatott

Hatalmas küzdelemben búcsúzott az olimpiától a magyar férfi kézilabda-válogatott

A hajráig esélye volt a magyaroknak a továbbjutásra

Kibédi Péter
6 órája
Fotó: Illyés Tibor
Hatalmas küzdelemben búcsúzott az olimpiától a magyar férfi kézilabda-válogatott

A meccs előtt ismét cserélt a magyar válogatott, a jobbszélső Imre Bence az irányító Hanusz Egont, a balátlövő Szita a beálló Rosta Miklóst míg a kapuban  Bartucz Lászlót Palasics Kristóf váltotta.

A védekezése rendben volt a magyar válogatottak, de támadásban rengeteg hibát követtek el. A kevés gólt hozó első hat perc végén 2-0-ra vezettek a franciák, így már nagyon kellett Imre Bence első gólja a hetedik percben. Sajnos nem sikerült megtalálni a ritmust támadásba, statikusan, körülményesek voltak a magyar támadások, ráadásul Vincent Gerard is remekül védett, elől viszont kezdtek belejönni a gólszerzésbe a franciák. A 13. percben Chema Rodríguez 6-2-es francia előnynél kérte ki első idejét. Egy kicsivel pörgősebb lett a magyar játék, Szita Zoltán érkezett és három szép góllal kezdett, ezzel azonban a különbséget sikerült tartani. Mikler Roland érkezett a kapuba, elől Bánhidi Bence harcolt ki emberelőnyt. A magyar kapus egymás után kétszer is megfogta Nikola Karabatic lövését, elől Ilic Zorán és Imre Bence is betalált, így a 28. percre kettőre csökkent a francia előny. A végén nagy rohanás volt a pályán, három gól maradt a két csapat között. (8-11)

ILIC Zoran; IMRE Bence

 

Az első félidőhöz képest hatalmas tempóban indult a második, öt perc alatt három-három gólt szereztek a csapatok. A nagy rohanás nekünk jött be jobban, a 3. percben hosszú idő után csak egy volt a két csapat között. A szünetben beálló Ancsin Gábor nem tudott hibázni, sorozatban négy gólt szerzett, tartottuk a minimális különbséget, sőt a 41. perc legelején Imre Bence ziccert vihetett és nem hibázott, egyenlő volt az állás. Két perccel később Lékai Máté góljával már a mieinknél volt az előny, majd egy francia kiállítás következett, ahol további egy góllal nőtt az előnyünk. Egymást múlták felül a magyarok, így a vezetés, ha egyre is csökkent de nálunk maradt. Szigorúan védekezett mindkét csapat, így kevés volt a gól, Dika Mem talált először rést a falon és egyenlített. A franciák az 52. percben tudták visszavenni a vezetést, majd erre is rá tudtak tenni egy lapáttal és az 56. percben ismét három góllal vezettek. Chema Rodríguez időt kért. Két zavaróval védekeztek a mieink, de ez sem volt ellenszer a franciák ellen, nem csökkent a különbség. A magyar válogatott becsületes küzdelemben maradt alul a házigazdák ellen. (20-24)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.