Sport

Hámori Luca összecsapását nézték a legtöbben Magyarországon

Hámori Luca összecsapását nézték a legtöbben Magyarországon

Kovács György
4 órája
Hámori Luca összecsapását nézték a legtöbben Magyarországon

A botrányba keveredett XY kromoszómájú, algériai Imane Helif és Hámori Luca mérkőzősét nézték a legtöbben Magyarországon. A Sorozatwiki.hu adatai szerint, a 18–49-es korosztályt tekintve közel 50 százalékos nézettségi arányt zsebelt be az esemény közvetítése, ez összesen 862 ezres nézettséget jelent.

Nem csak a női ökölvívásra voltak kíváncsiak a magyarok, egyébként is tarolt az olimpia a nézettségi adatok alapján. A 31. heti ranglistára figyelemre méltó nézői számok kerültek fel:

  • Halász Bence ezüstérmes teljesítményét a kalapácsvetés döntőjében 794 ezer néző látta.
  • A Szilágyi Áront is soraiban tudó férfikardcsapat döntőzését 748 ezren nézték, itt szintén ezüstöt ünnepelhettünk.
  • A férfi 100 méter pillangó döntőjét ellenállhatatlan úszással megnyerő, kétszeres olimpia bajnok Milák Kristóf versenyét 684 ezer néző figyelte a televízió képernyője előtt.
  • Kós Hubert győztes versenyét 200 méter háton 671 ezren látták.

 

Székely Dávid, az M4 Sport csatorna igazgatója a rendkívüli számokról úgy vélekedett: "Kellettek a magyar sikerek, a magyar sportolók. Ez volt a legfontosabb." Leszögezte, az óriási nézettségi számok elérésében a magyar emberek sport iránti szeretete tükröződik.

Az nagyon fontos – és ezt jól mutatja az elmúlt pár hét is –, hogy az emberek mennyire imádják a sportot, főleg ha magyar sikerekért szurkolhatnak

– hangzott el a Híradó műsorában.

Az olimpia által produkált számokat csupán a 2024-es németországi labdarúgó- Európa-bajnokság tudta maga mögé utasítani.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.