Sport

Hámori Luca: nem tudnak elijeszteni

Hámori Luca: nem tudnak elijeszteni

Mindent meg fog tenni a győzelemért a férfias külsejű algériai ellen

2 órája
Hámori Luca: nem tudnak elijeszteni

Az ökölvívó Hámori Luca úgy fogalmazott: nem tudják elijeszteni, mindent meg fog tenni a győzelemért a férfias külsejű algériai Iman Helif elleni negyeddöntőjében a párizsi olimpia szombati versenynapján.

 

Ami a következő mérkőzésemet illeti: nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni

- írta pénteken a közösségi oldalán a 66 kilós súlycsoportban érdekelt kőszegi sportoló.

Az algériai öklözőről tavaly a nemzetközi szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak. Iman Helif csütörtökön a nyolcaddöntőben az olasz Angela Carinit győzte le. Az egyoldalú küzdelmet alig 40 másodperc után feladó Carini nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, és igazságtalannak nevezte a helyzetet.

Én sem tartom fair-nek, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most. Változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom, mik a céljaim. Egyet megígérhetek: minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében és küzdeni fogok, amíg csak lehet

- írta Hámori Luca.

Az abszurd esettel kapcsolatban megszólalt Kokó is, aki elmondta, hogy nemrég beszélt korábbi női világbajnokunkkal, Kovács Máriával, aki keserűen megjegyezte neki, manapság már 20 százalék esély van arra egy női ökölvívó meccsen, hogy valamelyik bunyós heresérülést szenved.

 

A legnagyobb gond azonban az, hogy Hámori Luca élete első olimpiáján csak úgy tudja megvalósítani a nagy álmát – hogy érmet nyerjen a nyári játékokon – ha megver egy férfit. Ilyenre egyszerűen nem készítették fel. Annak idején Hosszú Katinkának sem akkor adták oda az olimpiai aranyát, ha előtte a nők után a férfi vegyesúszókat is legyőzi

– jelentette ki Kokó.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.