Sport

HALÁSZ BENCE EZÜSTÉRMES KALAPÁCSVETÉSBEN

HALÁSZ BENCE EZÜSTÉRMES KALAPÁCSVETÉSBEN

Kiegyensúlyozott versenyzés után szerzett érmet a szombathelyi dobóatléta.

Kibédi Péter
2 órája
HALÁSZ BENCE EZÜSTÉRMES KALAPÁCSVETÉSBEN

Halász Bence ötödikként állt a dobókörbe, és 77.58 méteres kísérlettel kezdett, az első sorozatot az ötödik helyen zárta, majd a második körben egy métert javított és megelőzte Fajdeket. Harmadik körben 3 centiméterrel maradt el a 80 méterről, amivel a második helyre jött fel, a negyedik körben maradt második, de ott nem javított, 79.95 métert dobott. Az ötödik sorozatban 77.66 méterig repült a szer, a hatodik sorozatban ismét 80 méter körül maradt, de alatta maradt, az ezüstérme azonban már a dobás előtt biztos volt. A magyar dobóatléta ma ünnepli 27. születésnapját.

A számot a kanadai Ethan Katzberg nyerte, az ukrán Kokhan lett a harmadik.

alász Bence a magyar kalapácsvetés tizedik olimpiai érmét szerezte, legutóbb Pars Krisztián állhatott dobogóra, aki 2012-ben, Londonban diadalmaskodott. Magyar atléta Halászt megelőzően Rióban állhatott ötkarikás dobogóra legutóbb. Nyolc éve Márton Anita nyert bronzérmet női súlylökésbe

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.