Sport

Fordított a hazai szezonnyitón és megszerezte első győzelmét a Szeged

Fordított a hazai szezonnyitón és megszerezte első győzelmét a Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 18., vasárnap
Fordított a hazai szezonnyitón és megszerezte első győzelmét a Szeged

Megkezdte hazai szereplését is a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A szegedi csapat és a vendég Soroksár is nyeretlenül várta ezt a találkozót. Előbbi két, utóbbi egy pontot gyűjtött az első három fordulóban.

Fotó: Gémes Sándor

 

A korai percekben ismerkedtek még a csapatok, helyzetek nem igazán alakultak ki. A Szeged uralta a játékot, birtokolta, járatta többet a labdát az első 15 percben.

A 30. percig kellett várnia a Szent Gellért Fórum publikumának az első helyzetre, de viszont ez sem a hazaiak előtt adódott. Egy  jobb oldali beadás után a hosszún érkezett a vendégek játékosa, Szabó, aki a felső lécet találta el.

Hét perccel később egy újabb soroksári próbálkozást lehetett feljegyezni, de ez elkerülte a kaput. Nem sokkal később a korábban kapufát lövő Szabó Szilárd egy szegedi hiba után csente el a labdát és az üres kapuba lőtt, vezettek a vendégek a 40. percben, 0-1.

Az első Szeged helyzet Papp Ádám előtt adódott a 43. percben, de mellé fejelt egy szöglet után. A félidő végén Varga György Balázs szintén sarokrúgás után fejelt, Ő fölé tette mindezt, ezúttal nem volt olyan pontos mint a debütáló mérkőzésén, amikor kétszer is betalált.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Soroksár SC 0-1.

Fotó: Gémes Sándor

 

Varga helyzettel zárult az első és kezdődött a második játékrész, azonban gól ebből sem született.

Viszont nem kellett sokat várni a szegedi egyenlítésre: alig több mint 10 perccel a második félidőben járva Márkvárt végezhetett el egy bal oldali szabadrúgást. A pontrúgás után a labda laposan elment a védők között, Novák Csanád pedig közelről a hálóba lőtt, 1–1. Ez volt a frissen igazolt rutinos támadó első gólja szegedi színekben.

Jóformán a következőt helyzetüket is gólra váltották a kék-feketék. A 79. percben egy jobb oldali szegedi szöglet után a tavalyi szezon szegedi házigólkirálya, Borvető Áron fejelt hat méterről a hálóba, 2–1.

A maradék időben több helyzet már nem adódott egyik oldalt sem a gólszerzésre, az eredmény nem változott. Az első játékrész több szegedi helyzetet hozott, de gólt nem, a második félidőben pedig a kevesebb lehetőségével jobban sáfárkodott Michael Boris együttese.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Soroksár SC 2-1.

 

Merkantil Bank Liga, 4. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 1014 néző. Vezette: Farkas Tibor (Garai Péter, Toplánszki Szabin)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Soroksár SC 2-1 (0-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi, Pejovics (Kurdics, a szünetben), Tóth B. – Haris, Mákvárt – Papp Á. (L. Sarr, 70.), Varga Gy. B. (Palincsár, 84.), Takács-Földes (Mohos, 70.) – Novák Cs. (Borvető, 70.). Vezetőedző: Michael Boris
Soroksár SC: Holczer – Kaján, Króner, Kékesi, Dhonata – Vass Á. (Németh, 65.), Tóth A. – Szabó Sz. (Dobos Á., 65.), Manner (Korozmán, a szünetben), Halmai Á. (Somfalvi, 81.) – Dragóner (Lovrencsics B., 65.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Novák Cs. (56.), Borvető (79.), ill. Szabó Sz. (40.)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.