Sport

Ezen a tuson múlt a férfi párbajtőrözők olimpiai aranyérme +videó +képek

Ezen a tuson múlt a férfi párbajtőrözők olimpiai aranyérme +videó +képek

Videón a döntő pillanat és képeken az aranyérem átadása és az örömünnep

Kibédi Péter
2 órája
Ezen a tuson múlt a férfi párbajtőrözők olimpiai aranyérme +videó +képek

A magyar férfi párbajtőrcsapat ezt megelőzően legutóbb 2016-ban szerepelt az olimpián, akkor a jelenlegi szövetségi kapitány, Boczkó Gábor, valamint Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter alkotta együttes bronzérmes lett lett. 

A mostani férfi párbajtőrcsapat ezt az eredmény már a döntőbejutással is felülmúlta. 

 

A magyar férfi párbajtőrcsapat Magyarország ötödik érmét, egyben második aranyérmét szerezte a párizsi olimpián. Nem mellesleg a férfi párbajtőrözők 52 év után nyertek ismét aranyat. Legutóbb 1972-ben győzött a Kulcsár Győző fémjelezte csapat a müncheni olimpián. 

A férfi párbajtőrözők a magyar küldöttség ötödik érmét és a második aranyat szerezték a párizsi játékokon, egyben a sportág 39. magyar olimpiai diadalát aratták. Az olimpiák történetében ez a negyedik magyar győzelem a férfi párbajtőrözők csapatversenyében. Korábban ez 1964 és 1972 között sikerült sorozatban háromszor.


 

 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.