Sport

Egy kép a múltból: tizenhárom éve ismeri egymást a kézilabda-válogatott két kapusa

Egy kép a múltból: tizenhárom éve ismeri egymást a kézilabda-válogatott két kapusa

Palasics Kristóf példaképével, mentorával Mikler Rolanddal együtt védi ma a magyar kaput

Kibédi Péter
2 órája
Egy kép a múltból: tizenhárom éve ismeri egymást a kézilabda-válogatott két kapusa

Ma két régi jó ismerős védi a magyar férfi kézilabda-válogatott kapuját. A franciák elleni sorsdöntő meccsen Mikler Roland és Palasics Kristóf kapott bizalmat a szakmai stábtól.  A 40. születésnapját szeptemberben ünneplő szegedi kapus régóta ismeri Palasics Kristófot, ennek pedig az interneten nyoma is van. A magyar válogatott kapusok 2011-ben találkoztak először, akkor Mikler még egyszer sem járt olimpián, Palasics pedig csak 9 éves volt. Családi kapcsolatoknak köszönhetően találkoztak és készült el az első közös kép Gödöllön.

 

Abban, hogy kép elkészülhessen elengedhetetlen szerepe volt Roland feleségének. „Gödöllői vagyok én is, ahogy Kristófék is. Kristi nővére, Petra a gyerekkori legjobb barátnőm, általánosba és gimibe egy helyre jártunk és együtt kézilabdáztunk. Megkértek, hogy egyszer Roli is jöjjön velem, mert Kristi kapus szeretne lenni és ő a példaképe. Akkor készült ez a kép. Később is megmaradt a kapcsolat, és Roli sokat segített Kristinek, például ő javasolt neki kapusedzőt”- mesélte lapunknak Mikler-Mayer Katalin, aki azt is elárulta, hogy 2012-ben éppen Palasics Kristóf nővérével együtt szurkolt Rolandnak és a magyar válogatottnak Londonban.

 

Azóta rengeteg idő eltelt, Mikler a Veszprém kapusa lett, ahogy Palasics is a klub kötelékében nevelkedett, így nyolc évvel az első kép elkészülte után már mint csapattársak álltak össze egy képre. Vasárnap délután pedig a magyar válogatott kapuját védik közösen, helyesebben majd felváltva ugyanazért a célért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.