Sport

Egy hónappal a futam után "romokban" a Hungaroring

Egy hónappal a futam után "romokban" a Hungaroring

Ma még nehéz elképzelni, hogy itt jövőre Forma-1-es futam lesz

Kibédi Péter
2 órája
Egy hónappal a futam után "romokban" a Hungaroring

A száguldó cirkusz magyarországi helyszíne, a Hungaroring éppen nagyszabású felújításon esik át, a boxokat, a versenypályát és a lelátókat is korszerűsítik. A 2024-es Magyar Nagydíj után szinte azonnal folytatódtak a munkálatok, a bontás javában zajlik, sőt napra pontosan egy hónappal a leintés után most már rá sem ismerni a ringre, ahol a főépületet, a lelátókat már le is bontották.

hungaroring<br />
romokban a Hungaroring<br />
Nem sokkal a 2024-es Magyar Nagydíj etán elkezdték a mogyoródi versenypálya felújításának a következő szakaszát.
Alig tizenegy hónap van az építkezésre Hungaroringet / Fotó: Hungaroring/Facebook

 

A Hungaroring megosztotta a bontási képeket a pályáról a Facebook-oldalán.

A mogyoródi versenypálya fejlesztésének első szakasza még az idei Magyar Nagydíj előtt megvalósult, ekkor a főbejárat és a hozzá tartozó épület újult meg és a csapatokat, és a vip vendégeket kiszolgáló paddock rész építkezésének első szakaszát fehezték be. A teljes felújítása 105 milliárd forintból valósul meg.

2026-ban pedig már a teljes mértékben megújult létesítmény ad majd otthont a Magyar Nagydíjnak. 

A Magyar Nagydíj jövőjéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyeztetett a jogtulajdonossal. A tárgyalások eredménye, hogy Hungaroringnek, a felújításnak köszönhetően évekig biztos helye van a versenynaptárban.

 


 

 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.