Sport

Drámai küzdelemben, hosszabbításban estek ki női kézilabdázóink

Drámai küzdelemben, hosszabbításban estek ki női kézilabdázóink

Hatodik helyen zártak a magyarok

2024. augusztus 6., kedd
Fotó: Illyés Tibor
Drámai küzdelemben, hosszabbításban estek ki női kézilabdázóink

Bár két gyors svéd góllal indult a találkozó, de a 8. percben már egyenlítettek a magyarok. A kapuban Böde-Bíró Blanka jól kezdett, 6-6 után kétszer is védett, amiből válogatottunk átvehette volna a vezetést, de hibáztak a elől. A svédek viszont pontosabbak voltak, így a félidő felénél ismét kettővel vezettek, és időt kellett kérnie Golovin Vlagyimirnek. Hiába voltak a magyar cserék, nem sikerült eltüntetni a különbséget, sőt a svédek még egyel meg is tudták toldani előnyüket. Nem találták a ritmust a mieink, a 23. percben pedig már négy volt a svéd előny. A félidő végére jött meg az a játék, ami az egyenlítés kapujába vitte válogatottunkat, de ahogy a magyar kapuban Böde-Bíró Blanka a magyar kapuban, úgy Johanna Bundsen a svéd kapuban parádézott és Simon Petra két ziccerét is megfogta, így a szünetben az északiak vezettek egy góllal. (15-16)

VÁMOS Petra

 

A félidő első hét percében rendre egyenlítettek a magyarok, de svédek kerültek előnyben, azonban a 38. percben fordult a kocka és Győri Lukács Viktória góljával a meccsen először vezettek a magyarok. A svédeknek két perc kellett ahhoz, hogy átvegyék ismét a vezetést. Rendkívül szoros volt a küzdelem, állták a sarat a magyarok, a 46. percben már ismét náluk volt az előny, így érkeztünk el az utolsó tíz perchez. Remek magyar védekezéssel indult a hajrá, ha elől összeszedettebb a játék, akár kettő is lehetett volna a magyar előny, de nem lett. A svédek átálltak a hét a hat elleni játékra, de Böde-Bíró Blanka bravúrokat hozott, így nem tudták megszerezni a vezetést. De a túloldalon is remekelt a kapus, ráadásul az 57. percben emberelőnybe is kerültek az északiak, hetest is lőhettek, amivel átvették a vezetést. Másfél perccel a vége előtt esély volt a magyar vezetésre, de elhibázták a magyarok a támadást, a túloldalon a svédek ellépték, jött az időkérés Golovin Vlagyimirtől. 59:45-nél Vámos Petra egy gyönyörű támadás után talált a kapuba, most a svédek kértek időt, és a vége előtt négy másodperccel egyenlítettek, jöhetett a hosszabbítás. (29-29)

PAPP Nikolett; FÜZI-TÓVIZI Petra

 

Az első támadást passzívnál Simpon Petra elhibázta. A svédek továbbra is hét a hatoztak, ziccerig játszottak és a szélről nem hibáztak. Nem úgy a nálunk, ahol passzívnál jött ismét a hiba, a svédeknél ugyanaz volt a figura, le a szélre és gól. A svédek védekezése teljesen szétzilálta a magyar támadást, és ez megmaradt a második félidőre is. Sajnos a végére nem maradt izgalom, a vége előtt három perccel már négy volt a svéd előny. (32-36)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.