Sport

A párizsi olimpia példát mutatott, a '26-os főszervező szerint

A párizsi olimpia példát mutatott, a '26-os főszervező szerint

Az olasz szervezőknek "lendületet, lelkesedést és energiát adott"

4 órája
A párizsi olimpia példát mutatott, a '26-os főszervező szerint

A 2026-os milánói-cortinai téli olimpia főszervezője szerint a párizsi nyári olimpia példát mutatott számukra, miként kell a koronavírus-járvány után levezényelni egy ilyen nagyszabású eseményt.

 

Andrea Varnier úgy véli, azáltal, hogy múlt vasárnap végetértek a francia fővárosban az ötkarikás játékok, mostantól az olasz rendezők kerülnek reflektorfénybe, és megkezdődik az előkészületek utolsó másfél éve.

A párizsi olimpia lendületet, lelkesedést és energiát adott nekünk, ez nagyon hasznos lesz a következő 18 hónapra

- fogalmazott Varnier.

A szervezőknek sok még a teendőjük, nem minden helyszín áll megfelelően az előkészületekkel, ilyen például a szánkó-bob-szkeleton pálya. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság arra kérte az olasz szervezőket, vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy ezeket a versenyszámokat esetleg svájci vagy osztrák pályákon tartanák meg. Ha ez megvalósulna, a 2026-os lenne az első téli olimpia, amely több országot érintene, az olaszok viszont ragaszkodnak a saját rendezéshez.

Varnier elárulta, néhány komoly kihívással néznek még szembe a következő hónapokban, azonban a feszültségek és aggodalmak ellenére tudják kezelni a helyzetet.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.