Sport

A magyar női vízilabda-válogatott heroikus küzdelemben maradt alul a címvédő ellen

A magyar női vízilabda-válogatott heroikus küzdelemben maradt alul a címvédő ellen

Az ötödik helyért küzdhetnek a magyarok

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 6., kedd
A magyar női vízilabda-válogatott heroikus küzdelemben maradt alul a címvédő ellen

A magyar női vízilabda-válogatott az ausztrálok elleni vereséggel a csoportja harmadik helyén végzett. Így a nyolc között az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok várt a mieinkre. A mérkőzés kevés gólt, de annál nagyobb csatát hozott, sajnos ebből a magyar csapat jött ki vesztesen.

Keszthelyi Rita utolsó olimpiáján nem tud érmet szerezni. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Az első emberelőnyünket nem tudtuk kihasználni. Johnson több védésével indult a mérkőzés, de Magyari Alda is követte, megmutatta, hogy ellene sem könnyű gólt szerezni. A negyed feléig az amerikai védései mellett egy Keszthelyi kapufát lehetett feljegyezni.

A magyar kapuson semmi sem múlt. (Fotó: Czeglédi Zsolt)

 

Több mint négy perc után megtört a jég, Garda Kriszta gólja kifogott Johnson-on. Majd Keszthelyi újabb kapufát lőtt, a következő támadás végén pedig egyenlített az Egyesült Államok. 2 perc volt még a negyedből. A játékrész vége felé járva Leimeter Dóra szerezte vissza vezetésünk. A legvégén emberelőnyben elfecséreltük lehetőségünket a 3-1-re, de az egygólos vezetés így is megvolt.

Az első magyar gól előtti pillanat. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Jó volt a védekezésünk továbbra is, a kapufa is segített a magyar csapatnak. A túloldalt a Johnson védések egymást követték. A következő emberhátrányt nem tudta kihúzni Mihók Attila és Cseh Sándor együttese, 2-2-re módosult az állás, másfél negyed telt el mindezidáig.

Ekkor már 8 perce nem dobtunk gólt, kicsivel több mint 1 perc volt a nagyszünetig. Az amerikai válogatott pedig megszerezte a vezetést, a lehető legrosszabbkor...(2-3).

(Fotó: Czeglédi Zsolt)

 

A harmadik negyed elején, csaknem 10 játékperc után újabb magyar gól született, ismét egál volt. A következő percekben ezt egy gólváltás követte, hasonló sormintában (4-4). Ezt a játékrészt 2-1-re nyertük, csak úgy mint az elsőt, a kettő között volt egy kétgólos amerikai etap.

Keszthelyi Rita ismét remekül játszott. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Másfél perc után időt kért az amerikai vezetőedző, a megbeszélt támadásuk azonban két Magyari Alda védéssel ért véget. Kicsivel több mint három perc volt hátra a találkozóból, amikor az USA ismét megszerezte a vezetést, de hogy...Az ellenfél már második alkalommal került kettős emberelőnybe (4-5). A következő magyar támadás kapufával zárult, innentől nem igazán fért bele még egy kapott gól.

A mérkőzés utolsó percét már Cseh Sándor társszövetségi kapitány nélkül vívtuk meg, mert a szakvezetőt kiállították reklamálásért. A magyar válogatott előtt már nem adódott komoly gólszerzési lehetőség, az amerikaiak pedig lepergették a maradék időt. Maradt az 4-5.

Az öt kapott gólból kettőt kettős emberhátrányban kaptunk. Rengeteg labda nélküli ítélet vitathatóan a magyar csapat ellen született, ami nem könnyítette meg a dolgot.

A magyar válogatott a helyosztók során először Görögországgal csap össze.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.