Sport

A MAGYAR CSAPAT 6 ARANYÉREMMEL, 7 EZÜSTÉREMMEL , 6 BRONZÉREMMEL ZÁRTA AZ OLIMPIÁT

A MAGYAR CSAPAT 6 ARANYÉREMMEL, 7 EZÜSTÉREMMEL , 6 BRONZÉREMMEL ZÁRTA AZ OLIMPIÁT

Este következik a záróünnepség

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 11., vasárnap
A MAGYAR CSAPAT 6 ARANYÉREMMEL, 7 EZÜSTÉREMMEL , 6 BRONZÉREMMEL ZÁRTA AZ OLIMPIÁT

Minden magyar érdekeltségű történés egy helyen az olimpia zárónapjáról.

 

2024. augusztus 11. vasárnap 09:58
A magyarok vasárnapi programja

BIRKÓZÁS (Mars-mező Aréna)
11.00: szabadfogás 65 kg (Muszukajev Iszmail), BRONZMÉRKŐZÉSEK, DÖNTŐ

ÖTTUSA (Versailles-i Kastély)
11.00: NŐI DÖNTŐ (Gulyás Michelle, Guzi Blanka)

VÍZILABDA (Paris La Défense Aréna)
10.35: FÉRFI BRONZMÉRKŐZÉS, Magyarország-Egyesült Államok

ZÁRÓÜNNEPSÉG
20.00: Stade de France
 

2024. augusztus 11. vasárnap 11:21
Muszukajev albán ellenféllel birkózik a bronzéremért

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev Iszmail albán ellenféllel küzd meg a bronzéremért a párizsi olimpia birkózóversenyén.
 

Az FTC világbajnoki címvédője a szombati elődöntőben simán kikapott az iráni Rahman Musza Amuzadhalilitől, s vasárnap az amerikai Zain Allen Retherford és az albániai színekben szereplő Ismail Dudaev vigaszági mérkőzésének a győztese lett volna az ellenfele. Csakhogy az amerikai sportoló nem tudott bemérni reggel, így Dudaev mérkőzés nélkül jutott tovább a bronzcsatába.

A tokiói játékokon ötödik, kabardföldi származású Muszukajev a játékok zárónapján 12 óra körül lép szőnyegre a helyosztón.

2024. augusztus 11. vasárnap 11:58
Olimpiai negyedik férfi vízilabda-válogatottunk

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-8-as rendes játékidőt követően ötméteresekkel 3-0-ra marad alul az Egyesült Államokkal szemben a bronzmérkőzésen.

Részletek:

 

 

2024. augusztus 11. vasárnap 12:11
Milák és Csipes viszi a magyar zászlót a záróünnepségen

Milák Kristóf és Csipes Tamara viszi a magyar zászlót a párizsi olimpia esti záróünnepségén.
 

A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldala felidézte, hogy a két versenyző összesen öt érmet szerzett a francia fővárosban, így ők számítanak a magyar küldöttség legeredményesebb sportolóinak.

Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszásban első, 200-on második helyezett lett, Csipes pedig 500 méteren kajak egyesben és Gazsó Alida Dórával kettesben ezüstérmet nyert, négyesben pedig Pupp Noémivel, Fojt Sárával és Gazsóval a harmadik helyen zárt.

2024. augusztus 11. vasárnap 12:22
A birkózó Muszukajev Iszmail az ötödik helyen végzett

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev Iszmail elveszítette a bronzmérkőzést, így az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia vasárnapi zárónapján.
 

Az FTC világbajnoki címvédő klasszisa szombaton kirgiz és azeri rivális könnyed legyőzésével jutott elődöntőbe, melyben simán kikapott az iráni Rahman Musza Amuzadhalilitől.

A vasárnapi helyosztón az albán Ismail Dudaevvel csapott össze. Óriási csata végén 13-12-re kapott ki az utolsó másodpercekben egy albán challenge után megadott ponttal.

A magyar birkózók így két ötödik hellyel zárták a játékokat, melyen Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) zárt még pontszerző helyen.

Fotó: Illyés Tibor

 

2024. augusztus 11. vasárnap 13:52
Gulyás Michelle olimpiai bajnok

Gulyás Michelle aranyérmet nyert, Guzi Blanka pedig a negyedik helyen végzett a párizsi olimpia öttusaversenyén.

Részletek:

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

2024. augusztus 11. vasárnap 21:35
Az élmezőnyben a magyar csapat az éremtáblázaton

Magyarország hat arannyal, hét ezüsttel és hat bronzzal a 14. helyen zárt a párizsi olimpia éremtáblázatán, melyen az Egyesült Államok küldöttsége végzett az élen 126 medáliával. A magyar küldöttség eggyel kevesebb érmet szerzett, mint három évvel ezelőtt Tokióban, ahol a 15. helyen zárt az éremtáblázaton. A magyar olimpiai csapat 2021-ben hat arannyal, hét ezüsttel és hét bronzzal tért haza. 2016-ban a magyar sportolók nyolc aranyérmet, három ezüstérmet és négy bronzérmet nyertek Rióban, amivel összesítésben a 12. helyen zártak. 2012-ben nyolc aranyat, négy ezüstöt és hat bronzérmet nyertek a magyarok, akkor a kilencedik helyen végeztünk az éremtáblázaton.

2024. augusztus 11. vasárnap 21:39
KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET

Köszönjük a tizenhat napon át tartó figyelmüket, folytatjuk két év múlva Milánóban a téli olimpián, majd négy év múlva Los Angelesben.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.