Sport

Újabb magyar győzelem Szlovénia ellen

Újabb magyar győzelem Szlovénia ellen

A vendégek egyszer sem vezettek az egész meccs során.

2024. július 13., szombat
Fotó: Krizsán Csaba
Újabb magyar győzelem Szlovénia ellen

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csak az első 17 perccel volt elégedett az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott szombati, győri felkészülési mérkőzésén, amelyen 28-27-re legyőzte Szlovéniát.
 

PAPP Nikolett
Fotó: Krizsán Csaba. Női kézilabda olimpiai felkészülési mérkőzés - Magyarország - Szlovénia

 

"Az első 17 percben ugyanolyan játékot mutattunk, mint Szlovéniában, de akkor hatvan percen keresztül kitartott. Ma 17 perc után a védekezés és a támadás sem működött megfelelően, pedig ugyanazok az emberek voltak a pályán, mint kedden" - nyilatkozta a szakvezető.

A magyarok kedden 31-21-re győztek Roglán, szombaton pedig 17 perc után 14-5-re vezettek, a folytatásban azonban elkövettek jó néhány hibát, és végül csak egy találattal nyertek.

Inkább egyéni játék volt, és lehet, hogy a hazai pálya miatt bizonyítási vágy is dolgozott a lányokban, ami ezt eredményezte

 - szögezte le Golovin.

Hangsúlyozta, nem az összpontosítással volt probléma, mert csapatának megvoltak a helyzetei, de a játékosok nagyon precízen akarták befejezni azokat, és sokszor a kapufát találták el. A visszafutásban leginkább azzal foglalkoztak, mi történt támadásban, pedig "az már történelem", ott mindig arra kell figyelni, ami következni fog. Ennek tudható be, hogy némileg elveszítették a magabiztosságukat, és volt olyan szakasza a meccsnek, amikor mindig tíz másodpercen belül fejezték be a támadásaikat - magyarázta az edző.

Nagyon akartunk, de egy kicsit többet kell gondolkozni. Biztosan a fáradtság is befolyásolta, hogy körülbelül 45 percig nem sikerült úgy teljesíteni, ahogyan szerettünk volna, de mikor terheljük őket, hanem most?

 - mondta.

A felkészülés eddigi szakaszáról úgy vélekedett: elégedettek, nincs okuk panaszra, mert amit terveztek, azt maradéktalanul megcsinálták, de a következő hét teljesen más lesz.

A kedden reggel 9 órakor kezdődött edzőmeccsről Simon Petra az MTI-nek elmondta: nagyon jól sikerült számukra, taktikailag nagyon fegyelmezettek voltak, nagyjából minden úgy alakult, ahogyan akarták, és mindenki modellezhette a korai kezdést megelőző napirendet, hiszen az olimpián is lesz két találkozójuk, amit 9 órától játszanak. A Ferencváros irányítója leszögezte, fizikailag és taktikailag is nagyon sikeres a felkészülésük eddigi időszaka. Kedden sikerült betartaniuk mindent, amit megbeszéltek, és bár próbálták ugyanazt a formát hozni szombaton, de a szlovénok változtattak bizonyos dolgokon.

Ez egy teljesen más mérkőzés volt, de mindkettőt megnyertük, ami nagyon pozitív számunkra

 - magyarázta.

Az ifjúsági és junior Európa-bajnok játékos szerint ezúttal a 17. percet követően nem tudták kihasználni a helyzeteiket, sok ziccert hagytak ki, védekezésben nem játszottak fegyelmezetten, kapkodtak, ezért a kapusaik ziccereket kaptak.

Amit ki tudok emelni az egész mérkőzésből, az, hogy végig megtartottuk az előnyt. Korábban előfordult, hogy ez nem sikerült, de ezt a jó szokásunkat meg kell tartanunk

 - nyilatkozta Simon.

Meglátása szerint az olimpia rajtjáig még jobban össze kell szokniuk, több felállásban is kell játszaniuk és edzeniük, a védekezésüknek feszesnek kell lennie, és ennek ki kell tartania a hullámvölgyek során is, amikor támadásban nem jönnek könnyen a gólok.

"Ha a védekezésünk feszes, akkor nem hiszem, hogy hosszú távon gondunk lehet a mérkőzéseken" - vélekedett Simon.

A két együttes kedden reggel 9 órától Roglán is találkozott egymással, akkor 31-21-es magyar siker született, és a csapat Győrben ott folytatta, hol Szlovéniában abbahagyta. A remek kezdés (3-0) után még felzárkóztak a vendégek (4-3), utána viszont a jó védekezésére alapozva elhúzott a lerohanásgólokat szerző házigazda (13-4). Kisvártatva sokasodni kezdtek a hibák támadásban is védekezésben is, ezt kihasználva az ellenfél előbb 17-11-re felzárkózott, majd a második félidőt sorozatban három góllal kezdte, ekkor Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért.

A magyar válogatott több mint hét és fél perccel a második felvonás kezdete után talált be először. A hibák száma nem csökkent, nagy volt a kontraszt az első 17 perc és a hátralévő időszak között, ennek ellenére a hazaiaknak sikerült megőrizniük egy gólt az előnyükből.

Böde-Bíró Blanka hét, Szemerey Zsófia öt védéssel, a túloldalon Ana Gros hat góllal, Maja Vojnovic 11 védéssel zárt. A két csapat huszadik egymás elleni mérkőzésén három döntetlen és egy szlovén siker mellett a 16. magyar győzelem született.

A magyar női válogatott legközelebb jövő pénteken lép pályára, amikor a németek vendége lesz Stuttgartban, a párizsi olimpián pedig július 25-én játssza első csoportmeccsét a házigazda és címvédő franciákkal.

A vendégek egyszer sem vezettek az egész meccs során.

Eredmény:

Magyarország-Szlovénia 28-27 (17-11)

-------------------------------------

a magyar gólszerzők: Győri-Lukács 7, Vámos 4, Szöllősi-Schatzl, Kuczora, Márton 3-3, Papp, Albek, Simon 2-2, Debreczeni-Klivinyi, Füzi-Tóvizi 1-1

lövések/gólok: 51/28, illetve 47/27

gólok hétméteresből: 4/2, illetve 6/3

kiállítások: 6, illetve 6 perc

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.