Sport

Törökország az Eb egyik legjobb meccsén búcsúztatta Ausztriát

Törökország az Eb egyik legjobb meccsén búcsúztatta Ausztriát

2024. július 3., szerda
Törökország az Eb egyik legjobb meccsén búcsúztatta Ausztriát

A török labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte az osztrákokat az Európa-bajnokság keddi nyolcaddöntőjében, s utolsóként bejutott a kontinenstorna negyeddöntőjébe, ahol Hollandiával csaphat össze.

Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

 

Török szempontból álomszerűen kezdődött a mérkőzés, miután már az első percben előnybe kerültek. Ezt követően viszont óriási nyomás nehezedett a kapujukra, az osztrákok öt-hat percen át óriási elánnal támadták a labdát és igyekeztek a kapujukhoz szegezni riválisukat, egyenlíteni azonban nem tudtak.

A török válogatott az 59. percben Demiral újabb góljával megduplázta előnyét. Ekkor úgy tűnt, eldőlhet a mérkőzés, az osztrákok azonban nem adták fel és hét perccel később Baumgartner révén, egy szöglet után szépítettek. 

Az osztrákok még az utolsó pillanatokban is az egyenlítésért támadhattak és a ráadás végén Baumgartner ziccerben fejelhetett kapura, de Günok a torna bravúrjával gyakorlatilag nyolcaddöntőbe védte csapatát.

Törökország Hollandiával néz farkasszemet a negyeddöntőben.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.