Sport

Szépen csillogó magyar kard ezüst az olimpián

Szépen csillogó magyar kard ezüst az olimpián

Egész nap remekül vívtak a magyarok, a koreaiak nüanszokkal voltak jobbak

Kibédi Péter
2 órája
Fotó: Illyés Tibor
Szépen csillogó magyar kard ezüst az olimpián

A döntőben Szilágyi Áron szoros asszóval kezdett, hajszállal, de a koreaiak kerültek előnybe. Hasonlóan szoros volt Rabb első vívása a döntőben, amiből megint az ellenfél jött ki egy ponttal jobban. Az első körben Szatmári András feszült asszóban nem találta a koreai ellen a ritmust, így 15-11-re vezetett Korea.

SZILÁGYI Áron

Raab Krisztián első olimpiáján rendkívül érett vívással folytatta és egy pontot hozott összesítésben. Szilágyi Áron egy döntetlennel folytatott, nem változott a különbség. Szatmári András következett előbb egyenlített, sőt a vezetést is átvette, de az előnyt megtartani nem tudta, így egyel ment Korea az utolsó hármas előtt.

SZILÁGYI Áron

 

Raab Krisztián nyitott, és először nem tudott csodát tenni, nullázott és hat lett a koreai előny. Szatmári András ugyan jól kezdett, de a hátrány nem csökkent, hanem egyel nőtt. Az elmúlt négy olimpia egyéni győztesének asszója jött, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron és Oh Sang-uk között. Bár Szilágyi megnyert az asszóját 8-5-re, a döntőt a koreaiak nyerték 45-41-re.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.