Sport

Simán nyertek férfi kézilabdázóink a sportágat tévesztett argentinok ellen

Simán nyertek férfi kézilabdázóink a sportágat tévesztett argentinok ellen

A második félidőben cselgáncsban és ökölvívásban jeleskedett ellenfelünk

2 órája
Fotó: Illyés Tibor
Simán nyertek férfi kézilabdázóink a sportágat tévesztett argentinok ellen

A magyar válogatott 35-25-re győzött hétfőn Argentína ellen a párizsi olimpia férfi kézilabdatornájának második fordulójában.

BÁNHIDI Bence
Fotók: MTI/Illyés Tibor

 

Szorosan, de többnyire magyar vezetéssel nyitott a találkozó. Az első tizennyolc percben hol vezettek 1-2 gólos előnyben volt válogatottunk, hol épp visszacsúsztak döntetlenre. Az argentinok egy apró magyar megingást kihasználva tudtak rövid ideig egy góllal vezetni, de pillanatok alatt ismét kettő lett a magyar előny. A szünet előtti perceket megnyomták a magyarok és öt gólos előnnyel mehettek pihenni.

SZITA Zoltán; SIPOS Adrián; MARTÍNEZ, Pedro; BONO

 

 

A második félidő első 10 percében a magyar csapat gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, közelített a tíz gólos előnyhöz nemzeti csapatunk. Ez igencsak felpaprikázta az argentinokat, akik alternatív sportágbemutatót tartottak. Sipos Adriánt lövés közben taszították meg, bicegve jött le a pályáról. Röviddel ezután Ancsin Gábor kapott egyet a szeme alá, azonnali piros lappal ment a lelátóra a tettes James Parker. A bajt tetézve Fazekas Gergő derekát is ápolni kellett. A vége előtt Ilic Zorán kapott egyet a halántékára Ignacio Pizzarotól, aki szintén pirosat kapott. Mindez nem törte meg a magyarokat, a dudaszó előtt 35–25 volt az állás, az utolsó pillanatban Rosta lövése a felső lécen csattant.

ILIC Zoran

A magyar válogatott fölényesen győzött, a továbbjutásért azonban valamelyik nagyágyú ellen is bravúrt kell bemutatnia, például a következő, norvégok elleni meccsen.

Chema Rodríguez: – Nagyon elégedett vagyok a csapattal, nehéz az első vereség után felállni és tovább dolgozni, és másodszorra ilyen kemény ellenféllel összecsapni. 

De jól játszottunk, hatvan percen át koncentráltunk, és végül tíz góllal nyertünk, büszkék lehetünk a srácokra.

 Jó volt a védekezésünk, az elején voltak gondjaink, de megoldottuk, és utána gyorsan tudtunk indulni, könnyű gólokat szereztünk. Fel voltunk készülve a váltásaikra, és úgy érzem, mindent kihoztunk ebből a találkozóból.

Férfi kézilabda olimpiai torna, 2. forduló

MAGYARORSZÁG–ARGENTÍNA 35–25 (17–12)
Párizs, 5600 néző. V: Schulze, Toennies (németek)
MAGYARORSZÁG: PALASICS – LÉKAI 4, ANCSIN G. 4, Sipos A., Bánhidi 3, Szita 3, Bóka 2. Csere: Bartucz (kapus), IMRE B. 7 (2), Bodó 4, ROSTA M. 5, Ligetvári 1, Fazekas G. 1, Ilic Z. 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
ARGENTÍNA: Bar – F. Pizarro 4, Moyano 3, P. SIMONET 5, Moscariello 2, D. Simonet, Fernandez 3. Csere: Maciel (kapus), Bonanno 1, I. Pizarro 1 (1), Parker 3, Bono 2, Martinez, Mourino 1. Szövetségi kapitány: Guillermo Milano

Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1 



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.