Élő - Sport

Milák Kristóf, Márton Richárd és Németh Nándor is továbbjutott előfutamában

Milák Kristóf, Márton Richárd és Németh Nándor is továbbjutott előfutamában

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
4 órája
Milák Kristóf, Márton Richárd és Németh Nándor is továbbjutott előfutamában

Minden egy helyen a párizsi olimpia negyedik versenynapjáról.

 

1 órája
Kapás Boglárka jobban van, úgy érzi, szerdán úszni tud majd

Betegsége után jobban érzi magát az úszó Kapás Boglárka, aki szerdán ugrana medencébe a párizsi olimpián.
 

A Rio de Janeiróban 800 méter gyorson ötkarikás bronzérmes, utolsó versenyére készülő Kapás vasárnap éjjel közösségi oldalán arról tett közzé bejegyzést, hogy 37,7 Celsius-fokos a testhőmérséklete, emellett hányt is.

Kedden délelőtt ugyancsak a közösségi oldalon osztott meg egy videót, amelyben megköszönte a szurkolóinak a jókívánságokat.

Ma már sokkal jobban vagyok, mint tegnap, tegnap még egész nap hőemelkedésem volt és elég rossz kedvem is. Ma reggel felkeltem és úgy érzem, hogy holnap fogok tudni versenyezni

 - fogalmazott az ötödik olimpiáján szereplő és 200 méter pillangón korábban világ- és Európa-bajnok Kapás.

Biztos, hogy picit legyengített ez a kis betegség, de ezt most próbálom kizárni"

- szögezte le. -

Arra fogok gondolni, hogy ez meg sem történt és erőm teljében vagyok. Várom nagyon, hogy holnap ússzak és versenyezzek itt az utolsó olimpiámon, mindent bele fogok adni és értetek fogok úszni

 - üzent a drukkereknek Kapás, akinek 200 méter pillangón szerda reggel kellene medencébe ugrania az előfutamban.

Fotó: https://www.instagram.com/boglarkapas/?hl=hu

 

1 órája
A magyarok további programja

KÉZILABDA, NŐK
B-csoport
16.00: Magyarország–Angola

ÖKÖLVÍVÁS
11.00–22.08: nyolcaddöntő (férfi 80 kg – Akilov Pilip)
20.32: Akilov Pilip–Olekszandr Hizsnyak (ukrán)

ÚSZÁS
20.30: férfi 100 gyors középdöntő (Németh Nándor )
20.42: férfi 200 pillangó középdöntő (Milák Kristóf, Márton Richárd)

VÍZILABDA, FÉRFIAK
B-csoport
21.05: Spanyolország–Magyarország

1 órája
Jackl Vivien nem jutott döntőbe

A 15 éves magyar úszó 1500 méter gyorson ugrott medencébe.
 

Jackl Vivien egy futamban szerepelhetett a szám címvédőjével, a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel, ugyanakkor az egyik dobogóvárományos, az ausztrál Lani Pallister nem állt rajthoz, mivel koronavírusos lett.

A leghosszabb medencés számban a magyar versenyző erősen kezdett, de a táv második felére kicsit elfáradt, és végül 16:31.25 perces idővel csapott célba, amivel összesítésben a 15. lett.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

1 órája
A cselgáncsozó Özbas Szofi is számára is véget ért az olimpia

A 63 kilogrammos magyar cselgáncsozó kikapott a nyolcaddöntőben.

 

Özbas Szofira az Európa-bajnoki címvédő cseh Renata Zachova elleni vazaaris diadala után a 16 között a tokiói bronzérmes, vb-második és kétszeres kontinensbajnok kanadai Catherine Beauchemin-Pinard várt, akivel 1/2-re állt a győzelmi mérlege. Legutóbb, idén februárban az észak-amerikai dzsúdós bizonyult jobbnak a bakui Grand Slamen.

A negyedik csata kiegyenlített küzdelmet hozott, a 22 éves magyar remekül tartotta a lépést nyolc esztendővel rutinosabb riválisával. Egy-egy intés után fél perccel a négyperces alapidő vége előtt dőlt el a meccs, amikor Beauchemin-Pinard kiemelte és földhöz vágta a vb- és Eb-bronzérmes Özbast, így ipponnal nyert.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

2 órája
A cselgáncsozó Ungvári Attila búcsúzott

A 81 kilogrammos magyar cselgáncsozó második mérkőzésén vereséget szenvedett.
 

Ungvári a kazah Abilajhan Zsubanazar legyőzése után a 16 között rendíkvül erős ellefél várt az olimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnok belga Matthias Casse személyében, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon.

A 35 éves magyar sportoló csaknem két percet eredménytelenül tusakodott ellenfelével, akit másfél perc elteteltével megintettek. A belga nem talált fogást rajta, fél perccel a vége előtt Ő is szintén megkapta a figyelmeztetést.

Következett az aranypontig tartó ráadás, amelyben 54 másodperc elteltével Ungvárit másodszor is intette a mérkőzésvezető. A hosszabbítás 1:47 percénél Casse egy válldobással eldobta Ungvárit, és ipponnal nyert.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

2 órája
Németh Nándor középdöntős

A 100 méteres gyorsúszás előfutamában volt érdekelt a magyar úszó.

 

Harmadik helyen fordult Német Nándor, aki a második ötven méteren a vezetést is átvette, végül a második helyen csapott célba. 

1:47:93-as idejével (negyedik legjobbként) továbbjutott a középdöntőbe a magyar úszó, aki nemzetünk harmadik sportolója lehet, aki egymásután két alkalommal is szerepel a 100 méteres gyorsúszás olimpiai döntőjében.

Fotó: Kovács Tamás

 

3 órája
Márton Richárd is középdöntős

Még egy magyar szereplője volt a 200 méter pillangó előfutamainak.

 

Márton Richárd is sikerrel vette az akadályt, az ideje alapján bejutott a középdöntőbe, csak úgy mint a saját futamát megnyerő Milák Kristóf.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

3 órája
Megnyerte előfutamát Milák Kristóf

A magyar úszó a 200 pillangó előfutamában kezdte meg párizsi szereplését.

 

Milák repülőrajtot vett és rajt-cél győzelmet aratott. 150 méterhez közeledve majd egy testhosszal vezetett riválisai előtt.

Végül 1:53:92-es idővel nyerte meg előfutamát a világcsúcstartó és a szám olimpiai címvédője, Milák Kristóf.

A legjobb idővel jutott a középdöntőbe.

Fotó: Kovács Tamás

 

3 órája
A cselgáncsozó Özbas Szofi Európa-bajnokot vert

A 63 kilogrammos Özbas Szofi is megnyerte első mérkőzését a párizsi olimpia cselgáncstornáján.
 

A BHSE versenyzője a cseh Renata Zachova ellen kezdett a 32 között. A 22 éves magyar jól ismerte az Európa-bajnoki címvédőt, mivel már hétszer találkozott vele, és jó előjelnek számított, hogy ötször megverte két évvel idősebb ellenfelét.

A vb- és Eb-bronzérmes Özbas az ezúttal is teltházas Mars-mező Arénában bátran támadta esélyesebb ellenfelét, akit egy perc után meg is intettek.

A magyar dzsúdós 2:52 percnél egy belső combdobásra kapott vazaarival előnybe került, nem sokkal később Zachova második figyelmeztetését is megkapta. Özbas a hátralévő időben biztosan őrizte előnyét és jutott tovább.

Özbas Szofi a 16 között a tokiói bronzérmes, vb-második és kétszeres kontinensbajnok kanadai Catherine Beauchemin-Pinarddal találkozik, akivel 1/2-re áll a győzelmi mérlege.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

3 órája
Pétervári-Molnár Bendegúz a negyedik helyen zárt

A magyar evezős a középdöntős futamában negyedikként csapott célba, ezzel eldőlt, hogy a C/D elődöntőben folytatja. Legjobb esetben a 13 helyen zárhat az ötkarikás játékokon.

 

Pétervári-Molnár Bendegúz a harmadik futamban az ötös pályáról rajtolt az olimpiai ezüst- és bronzérmes horvát Damir Martin, valamint a szlovén Isak Ivan Zvegelj között, mellettük pedig a címvédő görög Sztefanosz Ntuszkosz, a hollandok kétszeres vb-ezüstérmese, Simon van Dorp, illetve még a kubai Reidy Cardona Blanco is ott volt a mezőnyében.

A BEE evezőse jól jött el a rajtból, de 500 méternél már csak hatodik volt. Féltávnál is ebben a pozícióban haladt, a mellette evező szlovén riválisával tartotta a lépést, illetve az elején nagyon gyors kubai kezdett visszacsúszni. Az utolsó ötszázon két riválisát megelőzte, de az élen haladó hármas nagyon messze volt. Holland, horvát, görög sorrend alakult ki az első három helyen. Simon van Dorp 6:49.96 perccel végzett az élen, Pétervári-Molnár 7:05.04-gyel végzett.

A négy negyeddöntős futamból az első három-három helyezett jutott tovább az A/B elődöntőbe. A 31 éves magyar evezős legközelebb szerdán versenyez, akkor derül ki, hogy a C vagy a D döntőben fejezi be szereplését.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

3 órája
Ungvári sikerrel vette az első akadályt

A 35 éves magyar cselgáncsozó a nyolcaddöntőbe jutott a 81 kilogrammos kategóriában. Ungvári aranyponttal, 1-0-ra győzte le kazah riválisát az első párizsi meccsén.

 

A csata mozgalmas, de pont nélküli négy percet hozott. A háromszoros Eb-bronzérmes magyar állt közelebb ahhoz, hogy végigvigyen egy akciót, ami azt eredményezte, hogy ellenfelét megintették.

Az aranypontig tartó ráadás első percében mindkét dzsúdóst figyelmeztette a mérkőzésvezető, így a kazah kötel került a leléptetéshez. Zsubanzabar ekkor aktívabb volt, de Ungvári jól védekezett, majd 1:58 perc telt el a hosszabbításból, amikor egy belső horogdobásra kapott vaazarival megnyerte az összecsapást.

Ungvárira a 16 között az olimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnok belga Matthias Casse vár, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon.

Fotó: Illyés Tibor

 

4 órája
Mihók Attila és a lányok is elégedettek voltak, de a hibákat javítani kell

A magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai játékok csoportkörének második fordulójában 12–7-re legyőzte Kanadát. A találkozót követően a főszereplők az M4 Sportnak adtak interjút.

 

 

Az egész meccsel elégedett vagyok, bőven aláírtuk volna az egygólos győzelmet is. Nem volt gyenge negyedünk a kapott gólok számában, de voltak nehéz időszakok a meccsen, kaptuk a kontrákat, de mi tudtunk továbblépni, magabiztossá tenni a vezetést

– értékelt Mihók Attila szövetségi kapitány, aki szerint a lőtt gólok száma a tervezett volt, védekezésben viszont remekül teljesítettek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A körülményeken nem akadtunk fenn, ezért jöttünk, ezért küzdöttünk, El lehet dönteni, hogy mit szeretnénk, de ezt nem fogja senki odaadni, nekünk kell megszerezni. Az elején jól sikerült meg Az emberelőnyös kihasználásunkon játszik, hogy egy hétig egymás ellen kétkapuztunk

 – mondta Keszthelyi Rita, aki kiemelte a jó védekezést és a kapusteljesítményt is. A magyar csapatkapitány elmondta, „step by step” (azaz lépésről lépésre) kell építkezni, most van három napjuk egy erős Kína ellen felkészülni, mert már „minden meccs vérre megy”.

Fotó: Kovács Tamás

 

4 órája
Chema Rodríguez elégedett volt, Sipos Adrián a fejét csóválta

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35–25-re legyőzte Argentínát második csoportmérkőzésén, így életben tartotta továbbjutási reményeit A találkozót követően a főszereplők az M4 Sportnak adtak interjút.

 

Nagyon elégedett vagyok. Néha az emberek nem tudják, milyen nehéz egy vereségből felállni, de hatvan percig jól kézilabdáztunk és nyertünk tíz góllal. Büszkék lehetünk a srácokra, fantasztikusan játszottak. Nagyon jól védekeztünk, bár voltak gondjaink az elején, amikre megvolt a válaszunk

 – értékelt Chema Rodríguez szövetségi kapitány, aki Ilics Zoran fejfájása miatt aggódik, de bízik benne, hogy sérülés nélkül lehozta a csapat a meccset.

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Volt egy húsz perc, amíg felmértük a játékstílusukat, utána összeállt a védekezés és a kapusteljesítmény. Csóválom a fejem, mert nem volt véletlen az argentinoknál a sok piros lap, durvák voltak és ez balesetveszélyes számunkra, remélem, ezzel nem lesz problémánk

 – csóválta a fejét Sipos Adrián aki szerint nehéz volt nyugodtnak maradniuk, de sikerült.

Nagy boldogság az első győzelem, megyünk tovább, szeretnénk a következőn is nyerni

 – hangsúlyozta a bekk.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Az interjúkat itt tudja meghallgatni.

4 órája
Reagált a halasztásra a Magyar Triatlon Szövetség

 "Újratervezünk, nem tehetünk mást" - nyilatkozta az MTI-nek elküldött közleményben Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója.

 

 Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Bence és Csongor még nem indult el a pályára, amikor megszületett a döntés hajnalban, így vissza tudtak aludni. Át kell terveznünk a napot, valahol edzeniük kell, de ez nem olyan egyszerű és magától értetődő dolog egy olimpia helyszínén.

A sportvezető kifejtette, a kerékpárokat például már hétfőn begyűjtötték a szervezők, ők vitték volna a versenyhelyszínre, most ezeket is vissza kell szerezniük.

A legfontosabb, hogy nyugodtak maradjanak a fiúk. A triatlon arról is szól, hogy ki tud leginkább alkalmazkodni a körülményekhez, próbálunk ebben is a legjobbak lenni, és ha valóban megtartják szerdán a versenyt, akkor tökéletes állapotban rajthoz állni. Közben természetesen a szakmai stáb figyel Kuttor-Bragmayer Zsanettre is, hiszen a mostani tudásunk szerint ő rajtol majd először a női futam résztvevőivel, és utána Bicsák Bence, valamint Lehmann Csongor

 - fogalmazott Lipták.
 

Fotó: MTI/AP/AFP pool/Lionel Bonaventure

 

4 órája
Elhalasztották a triatlont

A Szajna vízminősége miatt egy nappal elhalasztották a férfi triatlonosok ma reggel 8 órára kiírt versenyét.

 

A nemzetközi sportági szövetség (WT) kora reggel kiadott közleménye szerint hajnalban, 3.30-kor tartottak megbeszélést a szövetség, a párizsi szervezők, a Nemzetközi Olimpia Bizottság, illetve Párizs, Párizs meteorológiai szolgálata, valamint az Ile-de-France prefektúra képviselői a folyó minőségéről és ezt követően született az a döntés, hogy a viadalt ma nem lehet megrendezni.

A legfrissebb időjárási előrejelzések alapján az a döntés született, hogy a férfi triatlon versenyszámot július 31-én (szerdán) 10 óra 45 perckor rendezik meg

A közlemény szerint a szövetség 8 órakor tart megbeszélést az edzőkkel, mely során további információkat osztanak meg velük.

 

4 órája
A magyarok keddi programja

CSELGÁNCS
Férfi 81 kg
10.00:  a nyolcaddöntőbe jutásért, 81 kg, Ungvári Attila–Abilaihan Zsubanazar (kazah)
16.00: férfi 81 kg – vigaszág
16.17: férfi 81 kg – elődöntő
17.18: férfi 81 kg – bronzmeccsek, DÖNTŐ
Női 63 kg
10.00: a nyolcaddöntőbe jutásért, 63 kg, Özbas Szofi–Renata Zachová (cseh)
16.34: női 63 kg – vigaszág
16.51: női 63 kg – elődöntő
17.49: női 63 kg – bronzmeccsek, DÖNTŐ

EVEZÉS
9.30: férfi egypár negyeddöntő (Pétervári-Molnár Bendegúz)

KÉZILABDA, NŐK
B-csoport
16.00: Magyarország–Angola

ÖKÖLVÍVÁS
11.00–22.08: nyolcaddöntő (férfi 80 kg – Akilov Pilip)
20.32: Akilov Pilip–Olekszandr Hizsnyak (ukrán)

TRIATLON – ELHALASZTVA
Új időpont: 07.31., szerda, 10.45: férfi egyéni DÖNTŐ (Bicsák Bence, Lehmann Csongor)

ÚSZÁS
Előfutamok
11.00: férfi 200 pillangó (Milák Kristóf, Márton Richárd)
11.17: férfi 100 gyors (Németh Nándor)
11.51: női 1500 gyors (Jackl Vivien)
Középdöntők, döntők
20.30: férfi 100 gyors középdöntő (Németh Nándor ?)
20.42: férfi 200 pillangó középdöntő (Milák Kristóf, Márton Richárd ?)

VÍZILABDA, FÉRFIAK
B-csoport
21.05: Spanyolország–Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.