Sport

Olimpia: magyar sportolók is pórul jártak a repülő késése miatt

Olimpia: magyar sportolók is pórul jártak a repülő késése miatt

A női kézilabdázók és tornászok indultak Párizsba hétfőn

Kibédi Péter
2 órája
Olimpia: magyar sportolók is pórul jártak a repülő késése miatt

Hétfőn a magyar női kézilabda-válogatott, valamint négy tornászunk és egy evezősünk is elutazott az olimpia 2024-es helyszínére, Párizsba. Az elmúlt napokban sok probléma volt a nemzetközi légi közlekedéssel, a magyar sportolók repülőgépe is a tervezettnél később szállt fel a Liszt Ferenc repülőtérről.

Olimpia 2024 Párizs torna Berki Krisztián
A tornászokkal tartott Berki Krisztián is, aki tizenkét éve aranyéremmel tért haza az olimpiáról (Forrás: Facebook/Team Hungary)

Sportolóink közül a női kézilabdázóknak szurkolhatunk először az olimpia alatt, ők már a megnyitó előtt, csütörtökön 19.00-tól csoportmeccset vívnak a házigazda Franciaország ellen.

– Többször is felkeltem éjszaka, nagyon izgatott vagyok. Biztos, hogy fantasztikus hangulat lesz a franciák elleni meccsen. Nem lesz könnyű dolgunk, de bízom benne, hogy jól sikerül az első meccsünk – mondta a repülőtéren Debreczeni-Klivinyi Kinga, a magyar válogatott játékosa.

Jó tanács az olimpiai bajnoktól

A hétfői utazók között volt magyar olimpiai bajnok is, igaz, nem az aktív sportolók között. Berki Krisztián, London lólengő olimpiai bajnoka a Magyar Tornaszövetség sportigazgatójaként kíséri a tornászainkat.

– A négy versenyző közül háromnak ez az első olimpiája. Mészáros Krisztofer kérdezte tőlem múlt héten, hogy mire készüljön. Annyit mondtam neki, hogy élje meg a pillanatokat, fókuszáljon a versenyre, a tornarészre, és utána élvezheti az olimpiai hangulatot – árulta el Berki Krisztián.

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.