Sport

Ők tizenhárman harcolnak majd az újabb magyar olimpiai sikerért

Ők tizenhárman harcolnak majd az újabb magyar olimpiai sikerért

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 5., péntek
Ők tizenhárman harcolnak majd az újabb magyar olimpiai sikerért

A Magyar Vízilabda-szövetség péntek délután kihirdette a férfi pólóválogatott hivatalos, 13 fős keretét, amely a párizsi olimpiára utazik.

 

Péntek délben meg is lett a végleges utazó keret, amelyből többek között kimaradt a Vigvári testvérek egyike, Vendel is.  

Volt egy alapvető elképzelésem a csapatról, ugyanakkor akadtak kérdések bizonyos posztokon, amelyek megválaszolásával egészen az utolsó pillanatig vártam, csütörtök estére viszont pontot tettünk mindenre. Nyilván sokkal nehezebb volt most, mint eddig bármikor, hiszen mindenhová tizenöt embert lehetett nevezni, az olimpián viszont tizenhárom a limit

 – nyilatkozta Varga Zsolt a waterpolo.hu-nak.

A kapitány elárulta továbbá, hogy Vigvári Vendel, Kovács Péter és Szakonyi Dániel továbbra is a csapattal edz, ők a hivatalos tartalékok, akik sérülés esetén beugorhatnak, július 26-ig. 

A csapatban Varga Dénes párizsi szereplésével beállítja Gyarmati Dezső (1948–1964) és Benedek Tibor (1992–2008) magyar csúcsát, hiszen ez lesz az ötödik olimpiája. 

A férfi vízilabda-válogatott olimpiai kerete:

Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (CN Marseille), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Manhercz Krisztián (FTC-Telekom), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Vámos Márton (FTC-Telekom), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco) 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.